napeto na velodromeu

Igrači Marseillea na kriznom sastanku teško optužili Igora Tudora: To je lud čovjek, trebate vidjeti kako se obraća igračima

03.08.2022 u 15:16

Bionic
Reading

Igor Tudor (44) je početkom srpnja preuzeo momčad francuskog doprvaka Olympiquea iz Marseillea, no nakon samo mjesec dana naš se trener našao u velikim problemima. Igrači su se pobunili protiv njega te po hitnom postupku s predsjednikom kluba održali krizni sastanak

Nova sezona francuskog prvenstva počinje ovog vikenda, a Marseille prvu utakmicu igra u nedjelju 7. kolovoza na svom Velodromeu protiv Reimsa.

Igor Tudor (44) je u pripremnom razdoblju s Marseilleom ostvario samo jednu pobjedu uz tri poraza i remi, pa se u momčad uvukla nervoza.

Idealnoj atmosferi nije pomogla ni činjenica da se igračima Marseillea nikako nije svidio Tudorov način rada i disciplina na treninzima. Izdržali su samo četiri tjedna i po hitnom postupku zatražili krizni sastanak s predsjednikom kluba Pablom Longorijom.

Prema pisanju francuskih medija pojedinim igračima ne sviđaju se 'tiranske' metode Tudora na treningu. Izvan terena je sve u redu, ali kada je u pitanju nogomet, hrvatski trener postaje druga osoba, ona koja nije sjela zvijezdama Marseillea. Prema nekim navodima, Tudor voli podići glas, unijeti se u lice igračima, a od onih koji su to osjetili su Gerson, Cengiz Ünder, Jordan Amavi

'Taj čovjek je lud. Morate vidjeti kako se obraća igračima', rekao je neimenovani izvor iz Marseillea za francuske medije koji su objavili i to kako je u utorak navečer završio krizni sastanak igrača, Tudora i predsjednika Longorije.

Nogometaši Marseillea na sastanak su navodno stigli vidljivo ljutiti, a nakon nekog vremena su izašli nasmijani i opušteni. Iz toga se može zaključuje da su dobili što su htjeli. s druge strane, Igor Tudor se nakon sastanka nije zadržavao i odmah je napustio klupski kamp.

Predsjednik je na kriznom sastanku navodno objasnio igračima da je dobra atmosfera u momčadi važna za početak sezone te im je poželio sreću. U isto je vrijeme dao punu podršku Tudoru jer je uvjeren da praktički 90 posto igrača prihvaća njegove metode rada. 

Francuski mediji navode da bi se Marseille vrlo lako, ako se situacija brzo ne promjeni, mogao riješiti nezadovoljnih igrača koji su i zatražili krizni sastanak.