ogorčenje

Igrači Leedsa prvi su igrali protiv Superligaša, a za tu su prigodu izašli u posebnim majicama; nepotrebno je reći što su vikali navijači ispred stadiona

19.04.2021 u 21:54

Bionic
Reading

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova. Naravno, Uefa ali i brojni drugi klubovi na ovu odluku gledaju s ogorčenjem

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Međutim, ova odluka izazvala je veliki val nezadovoljstva. A među prvima su, kao i uvijek, reagirali navijači.

Navijači šest engleskih nogometnih klubova koji su suosnivači novog zatvorenog europskog natjecanja Superlige, oštro se protive planovima bogatih klubova i vlasnika te njihov plan nazivaju 'krajnjom izdajom'.

Žestoko su reagirali klubovi, a priliku da osjete kakve su emocije izazvali kod drugih, prvi su imali igrači Liverpoola, koji su ovog ponedjeljka igrali utakmicu 32. kola engleskog prvenstva. Redsi su gostovali kod Leeds Uniteda, koji su goste iz Liverpoola dočekali s majicama 'Nogomet je za navijače'.

A spomenuti navijači, okupili su se ispred stadiona Elland Road sat vremena prije početka utakmice. Njih nekoliko stotina transparentima su i pjesmom izrazili stav o novom, elitnom nogometnom natjecanju.