prvi mu čestitao Magic

Igrač od kojeg to baš nitko nije očekivao oborio rekord u NBA-ligi koji se činio nedostižnim; poslao je i poruku svim hejterima

11.05.2021 u 10:02

Bionic
Reading

Kada je Russell Westbrook 2008. stigao u NBA ligu kao četvrti izbor drafta baš nitko nije mogao predvidjeti da će ući u povijest kao apsolutni rekorder po broju triple-double učinaka

Nakon dvije godine Russell Westbrook je odlučio napustiti sveučilište UCLA i vrlo brzo je pokazao kako se radi o posebnom igraču. No, cijelo vrijeme pratio ga je glas 'problematičnog i tvrdoglavog' ili skraćeno 'temprine bombe u svačionici.'. No, on je bio u nekom svom filmu i igrajući za Oklahoma City Thundere ispisao je povijest tog kluba (u rookie sezoni imao je samo jedan triple-double!).

Uz rame Kevinu Durantu i Jamesu Hardenu već 2012. igrali su NBA finale (poraz od Miamija), ali veliki trio ubrzo se raspao. Nakon 11 sezona u Thunderima kratko je igrao za Houston Rocketse da bi od 2020. igrao za Washington Wizardse u kojima je ispisao povijest NBA lige.

Naime, 32-godišnji Russell Westbrook postao je igrač s najviše triple-double učinaka u povijesti NBA lige prestigavši legendarnog Oscara Robertsona.

Najviše triple-double učinaka u povijesti NBA lige

  • 1. Russell Westbrook 182
  • 2. Oscar Robertson* 181
  • 3. Magic Johnson* 138
  • 4. Jason Kidd* 107
  • 5. LeBron James 99
  • 6. Wilt Chamberlain* 78
  • 7. Larry Bird* 59
  • 8. James Harden 58
  • 9. Nikola Jokić 56
  • 10. Fat Lever 43

Tako je Westbrook stigao do ukupno 182. triple-double učinka, a ubrzo nakon toga stigla mu je čestitka jednog od najvećih svih vremena Earvina Magica Johnsona, igrača kojeg je bolest (HIV virus) spriječio da postane rekorder:

'Čestitam Russellu Westbrooku što je ispisao povijest NBA lige pretekavši Oscara Robertsona te je postao vodeći svih vremena u triple-double učincima', napisao je Magic na društvenim mrežama koji je usput čestitao i njegovoj supruzi te cijeloj obitelji.

Rekord koji se donedavno činio nedostižnim pao je, a nema sumnje kako će Westbrook uskoro i probiti granicu od 200 utakmica s triple-double učinkom.

'Ovo je blagoslov. Uložio sam jako puno u ovu igru, tako puno vremena kako bih me netko mogao staviti u istu rečenicu s Oscarom, Magicom i Jasonom Kiddom, momcima koji su napravili nešto o čemu sam mogao samo sanjati kao klinac dok sam odrastao u LA-u. Zahvalan sam im za svaki trenutak', kazao je Westbrook nakon utakmice.

No, iako je u više od 80% utakmica Westbrook upisao pobjedu sa svojom momčadi kada je imao triple-double (što ipak nešto govori!), u noći kada je oborio rekord njegova je momčad poražen. I to na kakv način.

Washington je sa 125:124 izgubio od Atlante, a Westbrook je utakmicu završio s učinkom od 28 koševa, 13 skokova i 21 asistencijom. No, isto tako treba reći kako je promašio šut za pobjedu dvije sekunde prije kraja utakmice.

'Možete me voljeti ili mrziti, ali to sam ja! Nikada nemojte dopustiti nekom da vam kaže da nešto ne možete, ili da ne radite svoj posao dovoljno dobro', kazao je Westbrook kojeg, usprkos rekordu, mnogi ne smatraju jednom od pet najboljih playmakera svih vremena. No, on je svoju poruku poslao svim hejterima. Nije izdražao…

Nikada nije bio omiljen među suigračima, ali je zato bio u nekom svom filmu. I lovio je taj rekord kako bi svima pokazao da je poseban.