KONAČAN POPIS

Igor Vori jedini Golužin pivot za London

09.07.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Iako još nije službeno objavljen, procurio je popis 15-ice hrvatskih rukometaša koji će putovati na Olimpijske igre u Londonu

Na definiranom popisu 110-ice olimpijaca, koji je objavio HOO, našao se i konačan popis rukometaša koje je odabrao izbornik Slavko Goluža.

U London neće putovati vratar Nexea Mate Šunjić, vanjski igrač Izviđača iz Ljubuškog Marko Matić i pivot moćnog poljskog Kielcea Željko Musa. Tako je među 15 odabranih (od kojih će jedan biti pričuva u Londonu) ostao samo jedan pivot - pouzdani Igor Vori

Izbornik se odlučio za raznovrsniju obrambenu postavu i više vanjskih igrača (čak osmorica) riskirajući na poziciji kružnog napadača samo s jednom školovanom opcijom. Ipak, Igor Vori je bio usamljen na crti i tijekom Igara u Ateni 2004. na kojima su rukometaši uzeli zlato i nadajmo se da će fizički izdržati i londonske ispite.

Olimpijske igre, inače, u rukometu predstavljaju fizički manje zahtjevno veliko natjecanje, u kojemu se gotovo sve svodi na posljednja tri okršaja na ispadanje, a u grupnoj fazi izbornici jačih selekcija imaju veći prostor za manevar unutar momčadi. Tako je za očekivati da Vori neće imati maksimalnu minutažu u prvim utakmicama, a na crti ga zbog visine i snage može odmijeniti i načelno vanjski igrač - Jakov Gojun koji je prvenstveno zadužen za obrambene zadaće.


Popis rukometaša za OI u Londonu:

Vratari: Venio Losert (Ademar Leon), Mirko Alilović (Veszprem)
Krila: Manuel Štrlek (Zagreb), Ivan Ninčević (Füchse), Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (Zagreb)
Pivot: Igor Vori (HSV)
Vanjski igrači: Ivano Balić (Zagreb), Drago Vuković (Lübbecke), Blaženko Lacković (HSV), Domagoj Duvnjak (HSV), Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Jakov Gojun (Atletico M.), Damir Bičanić (Chambery)

Podsjetnik na finale iz Atene u kojemu je Vori također bio jedini pivot