UZEO KUP SVOM DINAMU

Hoće li radikalni članovi Armade zažaliti zbog svoje odluke o Bišćanu; evo kakve to veze ima s Liverpoolom

23.05.2019 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Rijeke šokirali moćni Dinamo, pobjedom 3:1 u finalu Hrvatskog nogometnog kupa, postavlja se pitanje je li navijačka skupina Armada napokon spremna oprostiti treneru Igoru Bišćanu 'grijehe' iz prošlosti, kada je nosio dres Dinama

Sjajnom utakmicom na pulskom stadionu Aldo Drosina Igor Bišćan, koji je praktički tek na početku trenerske karijere, održao je u pravom smislu taktičku lekciju iskusnijem i puno bolje plaćenom treneru Dinama Nenadu Bjelici.

>>> Spektakularni doček nogometaša Rijeke: Ludilo na Korzu kakvo su igrači i zaslužili...

Osvojenim trofejem Igor Bišćan dokazao je kako se zaista radi o nadarenom treneru koji je polako gradio svoju karijeru. Prvi samostalan posao dobio je u drugoligašu NK Rudeš, koji je sa stilom uveo u HT Prvu ligu, nakon čega je prihvatio poziv ljubljanske Olimpije, s kojom je osvojio dvostruku krunu, kup i prvenstvo. No zbog neslaganja s vlasnikom kluba Milanom Mandarićem napustio je Ljubljanu i čekao je novi izazov. I kada je stigla ponuda Rijeke, jer bio je velika želja predsjednika kluba Damira Miškovića, nije dvojio ni minute.

Već tada je bilo jasno kako između njega i Armade ljubavi neće biti. Barem ne u prvih nekoliko mjeseci. No isto tako je jasno da mu najradikalniji navijači Rijeke baš nikada neće oprostiti ponašanje u dresu Dinama prije 20-ak godina, kada se – nakon što je zabio gol za Dinamo protiv Rijeke - primio za međunožje. Uostalom, kada je umjesto slovenskog stručnjaka Matjaža Keka imenovan trenerom Rijeke, istog dana je Armada stupila u štrajk.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Nikada zaboraviti, nikada oprostiti. Igore, odlazi! Prvaci 98./99.', glasi poruka Armade koja je dočekala Igora Bišćana prvog radnog dana u Rijeci.

Međutim, to ga nije obeshrabrilo. Nije se bunio u medijima. Odlučio je sa svojim igračima naporno raditi kako bi uvjerio navijače da je profesionalac i da je sada Rijeka njegov klub.

Ukratko, zbog tog zategnutog odnosa radikalnih navijača i trenera najviše su patili igrači Rijeke jer nisu imali podršku kakvu zaslužuju. No, sudeći po sjajnoj atmosferi na pulskom stadionu Aldo Drosina, te nakon toga još boljoj atmosferi na riječkom Korzu, gdje su Igor Bišćan i igrači dočekani ovacijama i bakljadom, čini se kako je Armada na najboljem putu da oprosti bivšem kapetanu Dinama nestašluk…

'Sretan sam, presretan. Pehar odlazi u Rijeku. Sretan sam zbog dečki, navijača, zbog svih u klubu. Na najljepši mogući način zaključili smo sezonu jer nije bilo jednostavno dobiti ovaj superjaki Dinamo. Ponavljam, ovo je uspjeh svih nas, svih u klubu. Pokazali su reakciju i karakter kad sam dolazio, a igrači svoj veliki potencijal', kazao je nakon utakmice Igor Bišćan, koji vrlo rijetko pokazuje emocije.

Izjava koja sve govori. Sve što se u Bišćanu nakupilo ovih mjeseci, sva gorčina koju je skrivao jer nije nalazio na podršku navijača, sva tuga koju je osjećao jer su radikalni navijači u tišini gledali većinu utakmica – izašla je iz njega. Je li to dovoljno da mu napokon Armada oprosti? Teško je reći, ali poruka 'nikada zaboraviti, nikada oprostiti. Igore, odlazi' ipak je ostavila traga.

Uostalom, jedan dugogodišnji navijač Dinama – nakon što je Rijeka slavila u finalu Kupa 3:1 - sarkastično je dobacio: 'Nakon ove utakmice jasno je kako je Igor Bišćan sljedeći trener Dinama!'

Ionako su mnogi navijači Rijeke uvjereni da mu je Rujevica samo usputna stanica te kako je prihvatio ponudu da bi se trenerski dokazao prije nego preuzme puno veći klub. Puno veći od Dinama.

Uostalom, oni koji Bišćana bolje poznaju, poput Mihaela Mikića, znaju kako mu je cilj klupa Liverpoola. Ni manje ni više nego Liverpool, u kojem je ostavio traga kao igrač. Klub u kojem te navijači cijene i podržavaju u 'dobru i zlu.' A kada Bišćan uskoro u tome uspije, u što nitko ne sumnja, pitanje je hoće li najradikalniji članovi Armade žaliti što mu nisu dali podršku. Jer tko zna gdje bi ovakvoj Rijeci, koja je usprkos svim problemima osvojila trofej, bio kraj?

  • +5
Doček nogometaša Rijeke nakon pobjede nad Dinamom u finalu kupa Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL