samo za tportal

Igor Bišćan iz prve ruke objasnio zašto su čuda na Anfieldu moguća

08.05.2019 u 11:19

Bionic
Reading

Sreći i zadovoljstvu među svim navijačima Liverpoola nema kraja. Naravno, oduševljen takvim raspletom je i Igor Bišćan, koji je godinama igrao u dresu 'redsa'. Njegov Liverpool drugi put uzastopce igrat će u finalu Lige prvaka, a u utorak je pobjedom 4:0 nad Barcelonom dokazao da su čuda u nogometu moguća

Prvi hrvatski nogometaš koji je nosio dres velikog Liverpoola, Igor Bišćan, itekako je sretan i ponosan zbog ostvarenja igrača Jürgena Kloppa.

>> Modrić čestitao Lovrenu, ali onda stigao odgovor koji se može svakako protumačiti

Iako je prvi Bišćanov odgovor na traženje komentara bio: 'Ma, joj, što ću ja sada pričati', uspjeli smo ga 'slomiti' jer Liverpool je napravio rezultat o kojem će se godinama govoriti. Uspjeli su 'redsi' nadoknaditi zaostatak 0:3 za Barcelonom iz prve utakmice.

  • +12
Liverpool - Barcelona (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Međutim, još uoči četvrtfinala protiv Porta, u jednom neformalnom razgovoru, Bišćan je hrabro izjavio:

'S obzirom na to da se protiv Manchester Cityja jedino možemo vidjeti u finalu, onda ne sumnjam da će Liverpool doći do njega', rekao je tada. I znalo se da bi Barcelona mogla biti suparnik u polufinalu, ali još sredinom travnja Bišćan je osjetio da se, ako i Barcelona uđe u polufinale, može i preko nje.

>> Lukavi trik o kojem će se još dugo pričati, a genijalac objasnio kako je do njega došlo

U najavi prvog polufinalnog dvoboja aktualni trener Rijeke, koji je s 'redsima' sudjelovao u osvajanju mitskog istanbulskog finala protiv Milana, u kojem su nadoknadili zaostatak od 3:0, konstatirao je sljedeće:

'Dojam je da puno više ovise (op.a., momčad Barcelone) o Leu Messiju nego prethodnih godina. I bit će zanimljivo vidjeti kako će Van Dijk, kao jedan od najboljih braniča na svijetu, sa svojim suigračima iz zadnje linije te defanzivnim veznjacima moći zaustaviti Messija.'

Koliko Barcelona ovisi o Messiju, bilo je vidljivo u prvoj utakmici, kada je samo zbog njegove genijalnosti stigla do pobjede 3:0.

U međuvremenu, Liverpool je ostao bez Salaha (op.a., ozljeda u utakmici protiv Newcastlea) i Firmina, ali Klopp i igrači vjerovali su u preokret. Baš kao i Igor Bišćan, koji je još prošlog vikenda rekao to.

'Nije to još gotovo. Liverpool je u stanju odigrati jednu ludu utakmicu.' Ukoliko je mogla Roma prošle godine (op.a., nadoknadila je 1:4 protiv Barcelone), koja nije ni blizu nivou 'redsa', zašto ne bi mogao i Liverpool?

Dakle, nije se Bišćan igrao 'vrača' niti prognozera, već je iz osobnog iskustva, koje je stjecao pet godina igrajući među 'redsima', na kultnom Anfieldu, znao što se može napraviti na tom stadionu.

'Liverpool je stekao reputaciju kroz bezbroj ovakvih utakmica, ovakvih nogometnih večeri. I ne piše bez veze na ulasku na stadion 'This is Anfield'. Igrači, a posebno navijači, vjeruju u nemoguće kad mnogi već dignu ruke. Ta se energija osjeti na terenu, na tribinama i za igrače Liverpoola uistinu ništa ne izgleda nedostižno. Posebno na Anfieldu. I iskreno, kroz ove dvije utakmice Liverpool je posve zasluženo prošao u finale', rekao je Igor Bišćan za tportal.