PERAS PRED FINALE

'Idemo po naslov jer tko zna kad će biti nove prilike'

17.04.2009 u 18:27

Bionic
Reading

Nakon ulaska u finale NLB lige u Ciboni se osjetilo olakšanje, no isto tako i želja da, kad su već dogurali tako daleko, dođu i do samog vrha. U subotu će se Cibona s Partizanom u Beogradu ogledati za jedini trofej koji još nema

U beogradskom hotelu Continental održana je zajednička konferencija za novinare sudionika finala regionalne NLB lige. 'Vukovi' su samim plasmanom u finale ostvarili sve zacrtane ciljeve. Odlična partija protiv Hemofarma navukla je osmijeh na lice trenera Perasovića, no ne želi da tu stane Cibonina serija.

'Utakmica protiv Partizana u finalu je za nas kruna sezone. Partizan je najjači protivnik u ligi. Njih vodi odličan trener i ove su sezone napravili iskorak u kvaliteti. U svakom slučaju, neće nam biti lako', kazao je u uvodu Perasović te nastavio.

'Partizan igra jako dobro, čak i kad to nije lijepo za gledati. Imaju rezultate i svoju igru od koje ne odstupaju, a takvu je momčad teško svladati. Mi smo svoj cilj ispunili, a ulaskom u finale smo i premašili cilj. Finala se ne igraju često i tko zna kad će doći nova prilika. Zato se imamo pravo nadati trofeju jer i mi možemo biti bolji od Partizana', završio je Perasović.

Kapetan Cibone Nikša Prkačin dijeli mišljenje svog trenera, ali i tvrdi da je zbog nezavidne financijske situacije ovo finale kruna sezone za oba kluba.

'Naši sastavi i budžeti ne dozvoljavaju da se borimo za europsku titulu, tako da je to za Partizan i nas kruna sezone. Partizan je od prvog kola na vrhu, ali kakav bih bio ja sportaš kad bih unaprijed rekao da će nas dobiti', rekao je Prkačin.

Finale je na rasporedu u subotu u beogradskoj Areni u 20.45 sati, a bilo bi lijepo kad bi se cibosi vratili s peharom koji još nisu nikad osvojili.