LJUBAV PREMA HAJDUKU

Ibričić: Ne prodajem stan u Splitu jer ću se vratiti!

12.06.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Senijad Ibričić ostavio je veliki trag u Hajduku, a danas svojim golovima oduševljava navijače Lokomotiva. No, BiH reprezentativac obećava povratak u Hajduk, te se nada da će njegova reprezentacija uspjeti osigurati Euro

Nije igrao u pobjedi Bosne i Hercegovine nad Albanijom (2:0), ali Senijad Ibričić je bio zadovoljan. Naravno, njegovi su pobijedili i to je jedino bitno.

'Uvijek je lijepo igrati, ali najvažnija je pobjeda reprezentacije. Vratili smo se u igru za odlazak na prvenstvo Europe, dvoboj s Albanijom bio je ključan za budućnost kvalifikacija. Znali smo da nas samo pobjeda ostavlja u igri i došli smo do nje. I to sasvim zasluženo', govori Ibričić. Nekoliko dana prije toga BiH je uvjerljivo izgubila od Rumunjske.

'Bila nam je to jedna od najgorih utakmica, grozno smo igrali. Valjda gore od toga ne možemo igrati', kaže Ibričić. Ključne utakmice za BiH bit će početkom rujna. Bit će to'“sendvič-paket'. Najprije gostovanje kod Bjelorusije u Minsku, pa nekoliko dana kasnije uzvrat u Zenici. Tada će se za Ibričića i suigrače lomiti kvalifikacije. Bjelorusija ima dva boda više, ali i utakmicu više.

Premda Rumunjska i Albanija čekaju svoju prigodu u skupini D, a Francuze će teško netko skinuti s prve pozicije, dvoboji u Minsku i Zenici dat će odgovore o drugom u skupini.

'Sve je u našim rukama, o drugome mjestu odlučivat će se u te dvije utakmice. Tako je i najpoštenije, u ta dva dvoboja s Bjelorusijom sve će se slomiti. Sami odlučujemo o sebi, to je za svaku momčad situacija kakvu priželjkuje', rekao je Ibričić.

Sada će reprezentativne obveze pasti u drugi plan. Pričat će se o nadi za EP, dugo Bosna i Hercegovina čeka svoje prvo veliko natjecanje, ali Ibričić će se usredotočiti na obveze u Lokomotivu.

Nije važno što je Lokomotiv nakon jedanaest kola peti na ljestvici, samo bod iza prve četiri momčadi, a klub će do daljega voditi bivši igrač Vladimir Maminov.

Priupitao je o stanju u Hajduku, tko dolazi, tko odlazi, što će biti u novoj sezoni, sve ga je zanimalo.

'Valjda će biti dobro, pa da osvojimo naslov prvaka' komentirao je.

Naravno, Hajduk mu je stalno u mislima. Stan na splitskom Pazdigradu nije prodao, prijatelji mu ga često provjetravaju.

'Ma kakva prodaja. Split je moj grad, u njemu ću živjeti, u njega ću se vratiti. I u Hajduk, to sam obećao kad sam odlazio. Otišao sam da se vratim, tako će i biti', zaključio je Ibričić.

Publika ga je u Splitu obožavala, ljubav i povezanost s klubom i navijačima iz grada podno Marjana još je snažna. Teško da je bilo što može poljuljati.
Dok je bio s reprezentacijom, svašta se događalo u Moskvi. Čelična lady Olga Smorodskaja, predsjednica čvrste ruke, smijenila je trenera Jurija Krasnožana. Vodstvo kluba obznanilo je da Krasnožan odlazi zbog nemarnosti u poslu, a pravi razlog je poraz od Anži Mahalačke.
Lokomotiv je na svom terenu izgubio sa 2:1, a vodstvo kluba posumnjalo je u suradnju Krasnožana i kladionica. Nema veze što je Lokomotiv nakon jedanaest kola peti na ljestvici, tek bod iza prve četiri momčadi, a klub će do daljnjega voditi bivši igrač Vladimir Maminov.
'Ništa ne znam o tome, glupo bi bilo sada nešto govoriti. Iz kluba su mi javili da je trener otišao, da će do daljnjega momčad voditi njegovi pomoćnici, i to je sve. O njemu mogu reći sve najbolje, najavljivao mi je da ću igrati više kad budem potpuno spreman jer sam bio i ozlijeđen. Ma, dobro, mogao me i više stavljati, ali ništa mu ne zamjeram', kazao je Ibričić.