KUDA IDE SVIJET

Ibri 24 milijuna funti godišnje plaće

13.08.2010 u 16:24

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović je jedan od najplaćenijih nogometaša današnjice, ali ako je istina ono što piše engleski tabloid The Sun, mogao bi po godišnjoj zaradi biti na samom vrhu

Manchester City je ozbiljno zagrizao za golgetera Barcelone, a novac arapskim vlasnicima premijerligaša ne predstavlja nikakav problem. The Sun tvrdi da je taj engleski klub spreman učiniti Šveđanina najbolje plaćenim igračem na svijetu.

Novinar tog tabloida piše da će City ponuditi Ibrahimoviću godišnju plaću koja se ne odbija. Čak pola milijuna funti tjedno ili 24 milijuna funti godišnje. Ugovor bi bio potpisan na četiri godine, pa bi Šveđanin, ukoliko ga odradi do kraja, zaradio 96 milijuna funti.

Za usporedbu, ovaj napadač igra u Barceloni za godišnji iznos od devet milijuna eura, što ga čini jednim od najbolje plaćenih igrača ovog sporta, a ako je ponuda iz Cityja istinita, imao bi uvjerljivo najbolju plaću.

'City je pokazao koliko cijeni Zlatana i, bez obzira na njegovu dobru plaću u Barceloni, ova ponuda je iz nekog drugog svijeta', rekao je izvor blizak švedskom reprezentativcu.