BARCA SLAVILA 1:0

Ibrahimović u pet minuta srušio Real

29.11.2009 u 20:56

Bionic
Reading

Samo pet minuta u igri bilo je dovoljno Zlatanu Ibrahimoviću da postigne pogodak i riješi pitanje pobjednika 'el clasica'. Tako je na prepunom Camp Nou Barcelona pobijedila Real Madrid

U najiščekivanijoj klupskoj utakmici koju su mnogi najavljivali kao sudar titana, Barcelona je u 159. 'el clasicu' na svom stadionu pobijedila madridski Real sa 1:0. Junak slavlja katalonskog ponosa bio je švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović koji je u igru ušao u 51. minuti, a već u 56. nakon odličnog ubačaja Daniela Alvesa uspio je iz blizine majstorski zatresti mrežu Ikera Casillasa.

Derbi vrijedan milijardu eura možda nije ostavio navijače bez daha, no bila je to klasična derbi utakmica u kojoj su se na početku obje momčadi postavile obazrivo. Prvu priliku na utakmici imali su gosti iz Madrida i to preko Cristiana Ronalda u 20. minuti, kada se Portugalac našao u izglednoj prilici, ali je loše pucao. Nakon te Ronaldove prilike igra se malo umrtvila, no bljesak Ibrahimovića u 56. minuti okrenuo je tijek utakmice.

Nakon tog pogotka, Barcelona je potpuno zagospodarila terenom, trener Reala u igru je umjesto Arbeole uveo Raula, no ni s njim 'kraljevski klub' nije ozbiljnije mogao zaprijetiti golu Barcelone.

Tako je Barca došla do 61. pobjede u 159. 'el clasicu', dok je Real ostao na 68.
Barcelona je ovom pobjedom skočila na prvu poziciju na ljestvici sa 30 bodova, Real ima dva boda manje, dok je na trećem mjestu Sevilla sa 26 bodova.

Barcelona – Real Madrid 1:0 (0:0)

Barcelona; stadion Camp Nou - 97.138 gledatelja;
Sudac: Undiano (Špa);
Strijelac: 1:0 Ibrahimović (56)

BARCELONA: Victor Valdés - Dani Alves, Puyol, Piqué , Abidal - Xavi, Busquets , Keita (od 66. Touré - Messi, Henry (od 51. Ibrahimović), Iniesta

REAL MADRID: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa (od 74. Raul) - Kaka, L. Diarra, Xabi Alonso, Marcelo - Higuain, Cristiano Ronaldo (od 66. Benzema)

Žuti kartoni: Busquets (50) / Arbeloa (34), Albiol (41), L. Diarra (48), Pepe (69), Marcelo (79)
Crveni kartoni: Busquets (63) / Diarra (89)