postao vlasnik prvoligaša

Ibrahimović se vratio u Europu na način kakav još nije viđen: Sjajni su, imaju fanatične navijače!

27.11.2019 u 11:32

Bionic
Reading

Švedska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović postao je vlasnikom švedskog prvoligaša Hammarbyja, potvrdio je stockholmski klub u srijedu na svojoj web stranici. Tako se Ibrahimović, koji napušta Los Angeles Galaxy, sa stilom vratio u Europu. Jedino još nije poznato u kojem će klubu nastaviti karijeru i hoće li ikada zaigrati za Hammarby

Hammarby je ove sezone treća momčad švedskog nogometnog prvenstva i igrat će kvalifikacije za Europsku ligu sljedeće sezone.

'Ovo je sve novo za nas, ali naravno vrlo uzbudljivo. Čini se da je dobro vrijeme, jer imamo jako dobru mladu momčad i igrat ćemo u Europi sljedeće godine. Nevjerojatno je da imamo osobu s takvom karizmom i strašću prema ovom klubu kao što je Zlatan Ibrahimović', rekao je predsjednik Hammarbyja Richard von Yxkull.

U razgovoru za švedske novine Aftonbladet, Ibrahimović je objasnio da će pomoći Hammarbyju da postane najbolji klub u Skandinaviji.

'Sjajni su, imaju fanatične navijače, zaslužuju veliko poštovanje u cijeloj Švedskoj', kazao je Zlatan dodavši:

'Rade sjajne stvari u proteklih nekoliko godina, na terenu i izvan njega.'

Upitan hoće li i pomoći svom klubu svojim nogometnim vještinama na terenu, popularni nogometaš je odgovorio:

'To se neće dogoditi!'

Ibrahimović je nedavno objavio da odlazi iz američkog kluba Los Angeles Galaxy. Nakon toga je talijanski prvoligaš AC Milan ponudio Šveđaninu angažman na šest mjeseci, uz opciju produljenja na godinu i pol za šest milijuna eura. Također, Jose Mourinho zainteresiran za njegovo dovođenje u Tottenham, a svoj interes je pokazalo još nekoliko klubova.

U svakom slučaju Ibrahimović se gotovo sigurno vraća u Europu, a obzirom da je postao vlasnikom švedskog prvoligaša Hammarbyja jasno je kako kako je to napravio na način kakav još nije viđen. 

  • +5
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK