Kreće borba za ostanak

Ibrahimović saznao kaznu za vrijeđanje suca, a to će se odraziti i na Mandžu; Paolo Maldini iskreno progovorio o Hrvatu pred kojim je težak zadatak

13.04.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Mario Mandžukić trebao bi uskočiti umjesto ozljeđenog Zlatana Ibrahimovića i već idući vikend pokušati zabiti svoj prvi od pet golova koliko mu treba za ostanak u klubu

Zlatan Ibrahimović je na utakmici Milana i Parme u kojoj su Rossoneri slavili s 3:1 navodno uvrijedio suca Fabija Maresca koji mu je zbog toga pokazao crveni karton. Iako je bilo govora da će dobiti dugotrajnu zabranu igranja, Ibra se izvukao s jednom utakmicom kazne i novčanim iznosom od 5.000 eura.

Švedski je napadač dobio crveni jer je sudac čuo kako mu je rekao da je kopile, odnosno 'sei un bastardo', dok je navodno Ibra zapravo rekao kako mu 'izgleda čudno' situacija, odnosno 'mi sembra strano'. Cijeli slučaj završio je na disciplinskoj komisiji koja ga je ipak kaznila zbog nepoštivanja suca.

Ibra će tako propustiti nedjeljni susret s Genoom, a na njegovo mjesto trebao bi od prve minute uskočiti Mario Mandćukić kojem predstoji teška borba za ostanak u klubu i novi ugovor vrijedan oko četiri milijuna eura. Za to ima još osam susreta, a prvu priliku dobiva već u nedjelju.

Mandžo je od dolaska u Milan samo protiv Crvene zvezde počeo od prve minute, a zamijenjen je u 82. minuti tog susreta u Europskoj ligi. U prvenstvu je ušao u četiri utakmice i skupio 76 minuta. Zbog ozljede je propustio 11 od 17 utakmica, a nije zabio niti jedan gol, ni upisao asistenciju.

'Žao mu je jer je i on sam mislio da je u boljem stanju, ali mi smo vrlo dobro znali da je njegovo dovođenje rizičan potez. Sada se osjeća bolje, ali ta ozljeda je više stvar psihologije', rekao je nedavno Milanov direktor Paolo Maldini.

Gazzeta dello Sport podsjeća kako Mandžo mora zabiti pet golova u prvenstvu kako bi ostao u klubu i iduće sezone, a za to ima još samo osam utakmica. Nedjeljni susret s Genoom mogao bi biti početak tog niza ili dodatni razlog za paniku. Nadamo se da će ga krenuti i da ćemo ga i iduće sezone gledati uz bok Anti Rebiću.