posve iskreni španjolac

Iako nije ni spomenuo Novaka Đokovića, nakon ove izjave posve je jasno kako ga Rafael Nadal doživljava. A mi možemo samo reći - nije fer

03.07.2022 u 12:35

Bionic
Reading

Španjolac Rafael Nadal lakoćom je prošao treće kolo Wimbledona, pobijedivši 3:0 u setovima Talijana Lorenza Sonega. Nadal je pred novinarima raspričao o svom najvećem suparniku, Rogeru Federeru. Zanimljivo, iako je u međusobnim omjerima lošiji od Novaka Đokovića, njega se nije ni sjetio

Španjolski tenisač Rafael Nadal objasnio je koliko Švicarac Roger Federer nedostaje 'bijelom sportu'.

Švicarca prvi put na Wimbledonu nema od 1999. godine, od kada je na terenima All England kluba osvojio rekordnih osam naslova. Zadnjeg je proslavio 2017. godine.

'Mislim da sam odgovorio na ovo pitanje, ali reći ću opet. Negativna je stvar, ali to je život. Vrijeme ide, sat ne staje. Moj osobni odnos s Rogerom uvijek je bio odličan. On je vjerojatno moj najveći suparnik. Toliko toga na terenu imamo zajedničko, teško je opisati, emocije, sve te stvari... Nedostaje na Touru, nedostaje tenisu, turnirima, navijačima, svima', pojasnio je Nadal i naglasio.

'Priču o Federeru ne možemo svesti samo na Wimbledon. Federer je važan svakom turniru'.

Posljednji međusobni okršaj Nadala i Federera viđen je upravo na Wimbledonu 2019. godine, kada je Švicarac pobijedio u polufinalu.

Nadal je dosad u karijeri osvojio 22 Grand Slam naslova, a prate ga Novak Đoković i Roger Federer s po 20 naslova.

Zanimljivo, Nadal u međusobnim okršajima protiv Federera vodi 24:16, dok od Đokovića gubi 30:29.