u srijedu počinje suđenje

Iako mu je Luka Modrić poželio osvajanje Zlatne lopte, pred Karimom Benzemom teški su dani jer prijeti mu do pet godina zatvora

19.10.2021 u 06:11

Bionic
Reading

Karim Benzema vratio se u francusku nogometnu reprezentaciju, s kojom je osvojio i Ligu nacija. Odlično mu ide i u dresu Reala, jer u osam je utakmica La Lige zabio devet golova. No, od srijede mu više neće biti tako lijepo i ugodno

Suđenje francuskom nogometašu Karimu Benzemi počet će u srijedu, a zbog optužbe za sudjelovanje u pokušaju iznude od Mathieua Valbuene, prijeti mu zatvorska kazna do pet godina.

Benzema i Valbuena su bili u centru skandala koji datira još iz 2015. godine, u kojem je napadač Reala navodno ucjenjivao svog sunarodnjaka snimkom seksa.

Zbog toga je Benzema udaljen iz francuske reprezentacije, ali tik pred početak nedavno održanog Eura vratio se u Deschampsovu momčad, i u četiri je utakmice zabio četiri gola. 

Svi ti uspjesi u francuskoj reprezentaciji, ali i zato što mu je suigrač u madridskom Realu, ponukali su Luku Modrića da upravo Benzemu podrži u utrci za osvajanjem Zlatne lopte.

Neimenovane četiri osobe su tada preko Benzeme od Valbuene tražile novac uz prijetnju da će objaviti kontroverznu snimku seksa, a napadač Reala je kategorično odbacio sve optužbe.

Suđenje će biti održano od 20. do 22. listopada u Versaillesu.