NOVO PRIZNANJE

I Talijani se poklonili zlatnoj Blanki

01.01.2011 u 08:41

Bionic
Reading

Jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu talijanska 'La Gazzetta dello Sport" objavila je u petak listu sportaša i ekipa koji su obilježili 2010. godinu, a među deset sportašica koje su ostavile poseban trag nalazi se i najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić

To je treće veliko međunarodno priznanje ove godine za hrvatsku rekorderku koja dominira svjetskim visom u posljednje četiri sezone. Prvo ju je Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasila najboljom atletičarkom svijeta za 2010., potom ju je Međunarodno udruženja sportskih novinara (AIPS) izabralo za najbolju sportašicu godine, a sada ju je 'La Gazzetta dello Sport' uvrstila među deset sportašica koje su obilježile 2010.

Preostalih devet sportašica koje su obilježile 2010. su Lindsey Vonn (SAD, alpsko skijanje), Kim Clijsters (Belgija, tenis), Katrinka Hosszu (Mađarska, plivanje), Yu-Na Kim (Južna Koreja, umjetničko klizanje), Magdalena Neuner (Njemačka, biatlon), Federica Pellegrini (Italija, plivanje), Maria Riesch (Njemačka, alpsko skijanje), Francesca Schiavone (Italija, tenis) te Marit Bjoergen (Norveška, nordijsko skijanje).

Za sportsku ličnost svijeta u 2010. godini 'La Gazzetta dello Sport' izabrala je portugalskog nogometnog trenera Josea Mourinha, koji je sa Interom osvojio domaće prvenstvo i kup, te Ligu prvaka. To je prvi puta u zadnje 33 godine da je za sportsku ličnost izabran jedan trener.