TONE CRVENI BROD

I slabašni Portsmouth bolji od Liverpoola

19.12.2009 u 16:05

Bionic
Reading

U prvom dvoboju 18. kola engleskog nogometnog prvenstva Portsmouth je na svom travnjaku svladao Liverpool rezultatom 2:0. Oduševljenje u bivšem Kranjčarevom klubu je golemo, no oni su i dalje posljednja momčad lige

Momčad Rafaela Beniteza je prije sezone otvoreno najavljivala borbu za engleski naslov, no forma i rezultati koje pokazuju u najdelikatnijem razdoblju sezone obećaje im tešku bitku za plasman u Ligu prvaka, s vrlo neizvjesnim epilogom.

Nakon solidnog ulaska u sezonu Liverpool je u posljednjih deset kola upisao 'mršavih' 12 bodova i ispao iz ozbiljnih kombinacija. U međuvremenu su ispali iz Lige prvaka i liga kupa, ali još uvijek su kotirali kao favoriti u Portsmouthu.

Jamie Carragher upisao je 600. nastup za klub, a tradicija je rekla da tijekom svih pet dosadašnjih njegovih jubileja Liverpool nije primio gol. I tako je bilo do 3. minute kada je domaćin poveo.

Nakon što je bio krivac za oba gola protiv Arsenala, ponovno je zablistao Glenn Johnson. Jednu je loptu glavom iz svog peterca dao točno na nogu Belhadja, koji iz vrlo tankog kuta pogađa prvi kut preko ramena vratara Reine.

Liverpool je do tada bio bolja momčad, no u 44. minuti isključen je Mascherano i domaćinima je olakšan posao. Konačan rezultat osam minuta prije kraja postavio je Piquionne, koji je s istog mjesta kao i Belhadj nadmudrio Reinu, ovoga puta oštrim šutem u suprotan kut.

Da je trener nekoga od hrvatskih prvoligaša, Rafael Benitez već bi spakirao kofere. U Engleskoj to ne ide tako brzo, ali Španjolac brzo troši preostale kredite. Između 26. prosinca i 2. veljače čeka ga domaća utakmica protiv Wolvesa te gostovanja kod Ville i Readinga. Nastave li se promjenjivi rezultati, i njegova pozicija mogla bi biti uzdrmana.

Portsmouth je u zadnja četiri kola upisao sedam bodova (poraženi samo od Chelseaja) i bodovno su dostigli predzadnji West Ham. U sljedećem kolu međusobno će se susresti u Londonu.