LUDNICA NA SPLITSKOJ RIVI

I Škoti će podržati bojkot Torcide

03.06.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Red sunca, pa kratkotrajni pljusak, mnoštvo turista, ali najviše hrvatskih navijača okupirali su splitsku Rivu šest sati prije važnog dvoboja nogometnih reprezentacija Hrvatske i Gruzije

Promjenjivo vrijeme koje nas je pratilo od Zagreba do Splita nastavilo se i u gradu pod Marjanom. Malo je zasjalo, pa je bilo 30, a nekoliko minuta kasnije kratki pljusak ohladio je zrak za 10-ak stupnjeva. Vjerojatno i zbog tih (ne)prilika kasnilo se s otvaranjem fan zone na Rivi koju su organizirali članovi skupine Uvijek vjerni.

No bez obzira na sve splitska Riva je bila puna hrvatskih navijača, uglavnom onih koji su došli izvan Splita: bili su tu navijači iz Vinkovaca, Rijeke, Karlovca, Osijeka, Beča, Pariza... U masi navijača s hrvatskim obilježjima pojavila su se i petorica Škota u tradicionalnim kiltovima, i oni su stigli na utakmicu. Iako se moglo očekivati da će Torcidin 14-minutni bojkot pokušati prekinuti, svi navijači su složni i jedinstveni.

'Mislimo da je Split, kao drugi najveći grad u Hrvatskoj, s pravom ljut na čelništvo HNS-a, jer 14 godina bez kvalifikacijskih utakmica je zaista predugo vrijeme. Mi iz skupine Uvijek vjerni na istočnoj ćemo tribini napraviti koreografiju, ali do 14. minute ćemo biti tiho. Vjerujem da će se u tom trenutku i Marjan zatresti', rekao je Kruno, prvi čovjek udruge Uvijek vjerni.