ŠOK I ZA MOLDAVCE

I 'šerifi' razočarani maksimirskim stadionom

04.08.2010 u 16:45

Bionic
Reading

Premda dolazi iz Moldavije, jedne od najsiromašnijih zemalja Europe, delegacija FK Šerifa jučer je bila neugodno iznenađena zapuštenošću maksimirskog stadiona

'Jedan od najpoznatijih stadiona bivše Jugoslavije nije ostavio osobit dojam. Od cijelog postrojenja i infrastrukture, jedino teren zaslužuje visoku ocjenu', stoji na Šerifovim službenim stranicama.

'Stadion je bazičan. Visoke tribine, nekako razbacane, pomalo je neugodno. Čak se i teren čini veći, premda zapravo nije. Ali trava je dobra, kratko podšišana, što će ubrzati igru', dojam je gostujućeg trenera Andreja Sosnickog.

Premda dolaze iz ratom odcijepljenog, međunarodno nepriznatog Pridnjestrovlja na službenom teritoriju Moldavije i premda u gradu Tiraspolju još uvijek čekaju na dovršenje luksuznog hotela koji bi mogao primiti gostujuće nogometaše (oni zasad odsjedaju u 70-ak kilometara udaljenom Kišinjevu), stadion FK Šerifa redovito impresionira goste. Štoviše, u klubu tvrde da je to jedini stadion u Europi koji zadovoljava sve UEFA-ine sigurnosne naputke.