SPEKTAKL

I Sandra Paović sa stolnotenisačicama u Splitu

01.03.2010 u 16:08

Bionic
Reading

U Spoaladium areni u utorak, 2. ožujka, u sklopu Europske nations lige (ENL), istodobno će igrati hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija protiv Mađarske, a muška reprezentacija protiv Srbije, što će biti prvi slučaj 'dvostrukog programa' u povijesti ENL-a, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak

Izbornik Hrvatske ženske stolnoteniske reprezentacije Neven Cegnar najavio je da će protiv Mađarica na našoj klupi sjediti i reprezentativka Sandra Paović koja se oporavlja od teške ozljede zadobijene u prometnoj nesreći.

'Sretni smo što će Sandra Paović ponovno biti s nama i to će nam u meču protiv Mađarske biti veliki podstrek", rekao je Cegnar. Naša najbolja igračica Tamara Boroš je naglasila kako će nazočnost Sandre Paović u Spaladium areni dati novu snagu hrvatskim reprezentativkama'. 'Nakon Sandrine prometne nesreće i teške ozljede sve smo mečeve igrali za nju, a posebice one na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Stuttgardu kada smo osvojili brončanu medalju', rekla je Boroš. Po njezinim riječima Mađarice su favoritkinje. 'Naša je šansa što igramo pred domaćom publikom pa očekujemo veliku potporu Splićana u Spaladium areni', dodala je Boroš.

Trener muške hrvatske stolnoteniske reprezentacije Zvonimir Korenić najavio je da će hrvatska muška reprezentacija nastupiti u pomlađenom sastavu bez Zorana Primorca, ali da smo i bez njega favoriti u dvoboju sa Srbijom koja će također igrati s pomlađenom postavom.

'Ove godine u ENL-u dajemo šansu mladim stonotenisačima radi stjecanja iskustva i afirmacije, a stolnotenisači Hrvatske i Srbije dobro se poznaju i održavaju dobre odnose. Istina, uvijek su malo veće tenzije kada igramo protiv Srbije nego protiv neke druge reprezentacije, ali to će biti sportska borba', dodao je Korenić.

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija u ENL-u se natječe u prvoj, tzv. Premier Divison, i u skupini je sa reprezentacijama Mađarske, Italije i Rumunjske, dok je muška reprezentacija u drugoj, tzv. Challenge Division, i u skupini je s Francuskom, Mađarskom i Srbijom.