JAŠIN BEZ NASLJEDNIKA

I proslavljeni hrvatski vratar 'okrenuo leđa' Neueru

13.01.2015 u 17:42

Bionic
Reading

U konkurenciji za Zlatnu loptu osim Portugalaca Cristiana Ronalda, koji je ovogodišnji pobjednik, bio je Argentinac Lionel Messi te njemački golman Manuel Neuer. Stoga je bilo zanimljivo čuti mišljenje nekada sjajnog hrvatskog vratara i proslavljenog trenera Ivana Katalinića

Upitali smo za komentar Ivana Katalinića, nogometnog trenera koji je u igračkoj karijeri igrao na poziciji golmana, te iz Hajduka početkom osamdesetih izborio transfer u Southampton.

Zanimalo nas je misli li Katalinić da je ove godine napokon golman zaslužio izbor za najboljeg nogometaša svijeta (posljednji vratar sa Zlatnom loptom bio je Rus Lev Jašin) kao što je i Michel Platini, predsjednik Uefe, priželjkivao:

'Ronaldo je igrao cijelu godinu na istoj razini i zaslužio je izbor za najboljeg igrača. Iako sam ja bio golman treba reći kako Neuer ipak nije imao previše posla u Bayernu. Branio je sjajno na SP-u u Brazilu, ali za osvojiti ovakvu nagradu golman cijelu godinu treba sjajno braniti', kazao je za tportal.hr Katalinić dodavši:

'Evo, ove je sezone Neuer primio samo tri gola i to je za svaku pohvalu. Ali to nije samo njegova zasluga nego cijele momčadi.'


Želio je Katalinić komentirati i izbor najboljeg trenera:

'Po meni je Carlo Ancelotti trebao biti najbolji trener, ali eto nije izabran nego je nagradu osvojio Joachim Löw samo zbog trijumfa Njemačke na SP-u u Brazilu', kazao je Katalinić.

Neuer je briljirao na Svjetskom prvenstvu