IZNENADNO PREMINUO PRVAK

I plivački svijet zadesila tragedija

01.05.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Posljednjih godina, nažalost, bili smo svjedoci da nogometaši preminu na terenu zbog srca. Ovog puta tragedija je zadesila plivački svijet jer je u 27. godini zbog zastoja srca preminuo aktualni svjetski prvak na 100m prsno Alaxander Dale Oen

Najbolji norveški plivač Alaxander Dale Oen, aktualni svjetski prvak na 100 metara prsno, iznenada je preminuo u 27. godini tijekom priprema u Arizoni.

Predsjednik Norveškog plivačkog saveza Pere Rune Eknes potvrdio je u utorak da je Dale Oen preminuo nakon srčanog zastoja. Pronađen je na podu tuš-kabine poslije treninga u ponedjeljak u Flagstaffu gdje se priprema za Olimpijske igre u Londonu na kojima je treba biti jedna od najvećih norveških uzdanica za medalju. Svi pokušaji oživljavanja bili su neuspješni. Prevezen je u lokalnu bolnicu gdje su liječnici mogli samo ustanoviti smrt.

Liječnik norveške reprezentacije Ola Rønsen kazao je kako je Dale Oen na prošlim treninzima izgledao prilično svježe i da ništa nije ukazivalo na probleme.

Uz lanjsko zlato na Svjetskom prvenstvu u Šangaju na 100 prsno, Norvežanin je u istoj disciplini osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu prije četiri godine, a imao je i dva zlata i četiri srebra s europskih prvenstava u velikim bazenima. Lani ga je Europska plivačka federacija (LEN) proglasila najboljim europskim plivačem.