U OČEKIVANJU SKUPŠTINE

I Peroš i Miše ostali u sedlu do daljnjeg

21.11.2008 u 13:00

Bionic
Reading

Sapunica oko (ne)dolaska izraelskog stručnjaka Avrama Granta se polako završava. S obzirom da nekadašnji trener Chelseaje još nije doputovao u Split, pojavile su se razne špekulacije. No, najbitnije u cijeloj priči jest izjava predsjednika Hajduka koji je

'Ante Miše je trener prve momčadi do završetka polusezone, a nakon toga ćemo sjesti i razgovarati', rekao je predsjednik splitskog nogometnog prvoligaša.

Do kraja jesenskog dijela prvenstva, odnosno do 7. prosinca, ostala su još tri kola, a Hajduk igra protiv Slaven Belupa, Osijeka i Šibenika. Prvenstvo se nastavlja 22. veljače.

Predsjednik Hajduka odbacio je medijska nagađanja kako su pričom o dolasku izraelskog nogometnog trenera Avrama Granta htjeli kreirati medijski cirkus.

'Želim demantirati ono što se provlači kroz pojedine medije, jer nismo željeli napraviti nikakav cirkus. U ovih 15 dana je službeni Hajduk samo kazao da smo bili u Londonu s gospodinom Grantom, a sve ostalo su špekulacije medija. Doista smo se bili dogovorili da Grant dođe jučer u Split, ali s obzirom da se na berlinskom aerodromu dogodio manji požar, izraelski stručnjak je mogao doći tek kasno navečer, te razgovarati danas. Radi naših ozbiljnih priprema za osnivačku skupštinu dioničara Hajduka, zamolili smo Granta da odgodimo sastanak', rekao je Peroš i dodao da je Grantov dolazak samo odgođen, ali ne i otkazan.

'Želim demantirati neistina koje prenosi dio medija prema kojima je Hajduk ponudio Avramu Grantu ugovor od milijun eura. Takvu insinuaciju demantiram u cijelosti, nitko od strane ove Uprave nije u ime Hajduka Grantu ponudio toliki iznos', završio je Peroš.

Osnivačka skupština dioničara Hajduka održat će se u subotu, 22. studenoga, a na skupštini se očekuje izbor novog vodstva kluba. Skupiština započinje točno u 12 sati i svaki od 440 prijavljenih članova dobit će i posebnu prijavu za raspravu kako propisuje Zakon o trgovačkim društvima. Svi koji žele doći na skupštinu moraju imati osobnu iskaznicu ili putovnicu bez koje neće moći ući, ni raspravljati ni predlagati kandidate.

Osnivačka skupština bi trebala iznjedriti novi nadzorni odbor koji će voditi Hajduk a devet izabranih kandidata između sebe će izabrati predsjednika. Predviđanja govore kako će bijeli brod i nadalje voditi Mate Peroš.