NIJE SAMO REAL KRIV

I Neymarov otac radi 'protiv' Barcelone

29.01.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Nakon što su španjolski mediji objavili kako je Realov predsjednik Florentino Perez razotkrio Barceloninu prevaru u vezi Neymarova dolaska na Nou Camp, pojavila se i nova informacija

Naime, u razgovoru za medije, Neymarov otac priznao je da je od katalonskog kluba dobio proviziju od 40 milijuna eura da bi njegov sin potpisao ugovor. Što je još gore po Barcelonu, Neymar Senior spreman je sjesti pred istražitelje te im obrazložiti cijeli transfer.

'Sve što želim jest da moj sin može mirno igrati i pripremati se za Svjetsko prvenstvo u Brazilu', rekao je Neymarov otac i dodao kako se s Barcom dogovorio za predujam kako bi pri potpisivanju ugovora njegov sin otišao u Kataloniju.

Deset milijuna eura mu je isplaćeno 2011. godine, a ostatak kada je Neymar prošle godine potpisao ugovor s Barcom. Unatoč tome, spretni pregovarač je rekao kako će dokazati da na taj način nije prekršen propis Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koji predviđa da su bilo kakvi novčani dogovori dopušteni samo šest mjeseci prije potpisivanja ugovora, ali to nije detaljno objasnio.

Ovom izjavom Neymarov otac dodatno je 'uvalio' Barcu to jest njezina predsjednika Sandra Rosella, koji bi zbog prikrivanja pravog iznosa transfera mogao biti osuđen.

Barcelona je prošle godine objavila kako je Neymarov transfer izonosio 57 milijuna eura, da bi prošlog tjedna, kada je afera dospjela u javnost, ali i do javnog tužioca, sa Nou Campa stigla nova informacija, po kojoj je transfer vrijedio 86,2 milijuna eura.

No, navodno ni to nije konačna cifra, a neki mediji spominju čak 95 milijuna eura.