SAM DAO OTKAZ

I drugi komentator pao zbog seksizma

27.01.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Nakon Andyja Graya i drugi komentator Sky Sporta, Richard Keys, ostao je bez posla. No on je za razliku od svojeg kolege koji je dobio otkaz bio prisiljen sam dati ostavku

Seksistički razgovor o ženama na nogometnim travnjacima uzeo je i drugu žrtvu. Dva komentatora koji su podrugljivo govorili o sutkinji uoči utakmice Premiershipa između Wolwerhamptona i Liverpoola ostali su bez posla.

Prvo je nadrapao Andy Gray, a nekoliko dana kasnije na burzi je završio i njegov kolega u zločinu. Richard Keys je sam dao ostavku, a zbog velikog pritiska to je i morao napraviti, jer su se pojavili i neki novi dokazi neprimjerenog ponašanja. Naime, njemu to nije prvi takav ispad.

'Naša pretpovijesna šala nije prihvatljiva u modernom dobu. Bili smo u krivu. To je bilo krivo. Nije se smjelo nikada dogoditi. Nadam se da ovako počinje proces oporavka…', bile su riječi isprike Richarda Keysa.

'Duboko žalim zbog svoje primjedbe i svega što je ona uzrokovala. Dugo sam razmišljao i donio tešku odluku da je vrijeme da krenem dalje', dodao je Keys, koji je izravne prijenose na Sky Sportsu radio 20 godina.