'VESELJAK' NA CEREMONIJI

I Bolt se ispričao zbog glupiranja

07.09.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Nedugo nakon što se Yohan Blake javno ispričao zbog nedoličnog ponašanja na pobjedničkom postolju tijekom intoniranja jamajčanske himne u čast štafeti 4x100 metara koja je na Svjetskom prvenstvu u Daeguu osvojila zlatnu medalju, isto je učinio i Usain Bolt

Jamajčanska štafeta na 4x100 metara srušila je posljednjeg dana Svjetskoga atletskog prvenstva u Daeguu svjetski rekord iz Pekinga 2008. godine. Zlato su Jamajčani osvojili popravivši svoj stari rekord (37.10) za šest stotinki sekunde, te novo najbrže vrijeme u povijesti sada iznosi 37.04 sekunde.

Za Jamajčane su u finalu redom trčali Nesta Carter, Michael Frater, zatim svjetski prvak na sto metara Yohan Blake i svjetski prvak na 200 metara Usain Bolt.

I dok su Carter i Frater dostojanstveno odslušali državnu himnu na pobjedničkom postolju, Blake i Bolt su se 'glupirali', što očigledno nije naišlo na najbolji odjek u lokalnoj javnosti.

Yohan Blake je u ponedjeljak navečer emitirao javnu ispriku preko svog zastupnika. Vrlo brzo je isto učinio i najpopularniji svjetski atketičar i najbrži sprinter današnjice Usain Bolt, kojeg je njegova država nagradila statusom ambasadora sa svim diplomatskim privilegijama i Ordenom Jamajke nakon fenomenalnih postignuća na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu i svjetskom prvenstvu 2009. godine u Berlinu.

Bolt je izdao priopćenje.

'Želim se ispričati zbog mojeg ponašanja na pobjedničkom postolju koje je moglo izgledati kao neprimjereno tijekom intoniranja himne Jamajke na ceremoniji dodjele medalja za štafetnu utrku 4x100 metara. Moji kolege i ja bili smo iznimno radosni jer smo postavili novi svjetski rekord. Kao sportski ambasador svoje zemlje, znam koje su moje odgovornosti i nikada ne bih učinio ništa kako bih tu poziciju ugrozio. Stoga se još jednom ispričavam. Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bih zadržao svoj status i djelovao u skladu s mojom ulogom ambasadora Jamajke, a poglavito ambasadora u atletici', stoji u priopćenju Bolta.

Pobjeda na 4x100 metara i svjetski rekord