METSI U TORONTU

I bejzbolaše uhvatila hokejaška groznica

19.05.2012 u 08:58

Bionic
Reading

Bejzbolaši slavnih NY Metsa stigli su u Kanadu redom obučeni u dresove - hokejaša. Zanimljivo, s obzirom na to da u SAD-u i Europi traje prava hokejaška groznica

Bejzbol je u SAD-u jedan od najpopularnijih sportova, na tradiciji te igre koju Europljani nikad nisu prihvatili poput nogometa ili košarke, odgajaju se generacije mladih Amerikanaca, pa ne čudi što je jedan potez igrača New York Metsa izazvao dosta pozornosti.

Igrači jedne od najpoznatijih MLB momčadi stigli su u četvrtak su u Toronto, gdje ih 19. svibnja čekaju dvije utakmice s Blue Jaysima u - hokejaškim dresovima. Izlazeći iz autobusa doslovce su zapanjili prolaznike koji su vjerojatno očekivali sve, ali ne i takvu scenu.

Dominirali su dresovi New York Rangersa, no bilo je tu i poznatih obilježja Detroit Red Wingsa, Dallas Starsa, pokoji Boston Bruinsa, New York Islandersa... Zanimljivo, trener Terry Collins odlučio se za Red Wingse i - Pavela Dacjuka.

Očito je i bejzbolaše uhvatila hokejaška groznica; u NHL-u se igraju konferencijska finala između LA Kingsa i Phoenix Coyotesa, dok Njujorčani gledaju veliki sraz Rangersa i New Jersey Devilsa. Istodobno, u Europi se odigrava najzanimljiviji dio Svjetskog prvenstva - borba za medalje, no i SAD i Kanada ispali su u četvrtfinalu, pa će se odličja podijeliti između četiri reprezentacije sa Starog kontinenta. U igri su Finska, Rusija, Češka i Slovačka.