ŠTRAJKAŠI!

I Anton Ferdinand odbio obući antirasističku majicu

21.10.2012 u 17:46

Bionic
Reading

Mlađi Ferdinand je na Loftus Roadu podršku imao u suigračima Shaunu Wrightu-Phillipsu i Junioru Hoilettu, kao i Evertonovim igračima Victoru Anichebeu i Sylvainu Distinu

Branič QPR-a Anton Ferdinand pridružio se svom bratu, slavnom igraču Manchester Uniteda Riju Ferdinandu, u protestu protiv antirasističke kampanje 'Kick it out' koju provodi Engleski nogometni savez (FA).

Rio Ferdinand nije želio obući majicu uoči subotnje utakmice 8. kola Premiershipa protiv Stokea, a njegov mlađi brat nije isto želio učiniti uočni nedjeljnog ogleda QPR-a i Evertona.

Mlađi Ferdinand je na Loftus Roadu podršku imao u suigračima Shaunu Wrightu-Phillipsu i Junioru Hoilettu, kao i Evertonovim igračima Victoru Anichebeu i Sylvainu Distinu.

Podsjećamo, Anton Ferdinand je prošle sezone bio meta rasističkog ispada Chelseajeva kapetana Johna Terryja. Engleski nogometni savez (FA) je prije nekoliko dana kaznio Terryja zabranom nastupa u četiri utakmice, a za pretpostaviti je da su svi igrači koji protestiraju očekivali puno drastičnije kazne za Chelseajevog stopera, te neodijevanjem majice poručuju kako FA provodi neuspješnu kampanju protiv rasizma.