IDEJA POSTOJI

Hyundai ulazi u Formulu 1?

18.10.2011 u 14:54

Bionic
Reading

Ovogodišnja utrka Formule 1 u Koreji nije zadovoljila organizatore u smislu posjećenosti, te su izrazili bojazan za budućnost ove utrke. Domaćini urtke u Koreji smatraju kako bi im domaći vozač ili momčad u Formuli 1 mogli pomoći u budućnosti, uz pomoć domaćeg proizvođača automobila poput Hyundaija ili Kije

Korejski proizvođač automobila Hyundao mogao bi u slijedećim sezonama ući u natjecanje u Formuli 1. Glasnogovornik utrke u Južnoj Koreji nakon nedjeljne utrke izjavio je:

'U budućnosti je takvo nešto moguće, ja mislim da će se i dogoditi'.

Ovogodišnja, kao ni prošlogodišnja utrka u Koreji nije zadovoljila organizatore u smislu posjećenosti, te su izrazili bojazan za budućnost ove utrke. U nedjelju poslije utrke organizatori su objavili da je utrku na tribinama pratilo nešto više od 84 tisuće gledatelja, na što je iz momčadi Red Bulla na Twitteru objavljeno:

'Ta brojka vjerojatno sadržava i komarce, ribe i neke gledatelje koji su brojeni dvaput'.

Organizatori utrke smatraju kako bi im domaći vozač ili momčad u Formuli 1 mogli pomoći u budućnosti, uz pomoć domaćeg proizvođača automobila poput Hyundaija ili Kije.

'Hyundai je pokazao zanimanje za uključivanje u Formulu 1, ali menadžment korejskog proizvođača automobila još nije uvjeren u uspjeh takve ideje', izjavio je Shin Young, glasnogovornik utrke u Yeongamu.