ČEKAMO DOBRE VIJESTI

Hvala Turcima, ali Drago je u sigurnim rukama

26.05.2011 u 11:21

Bionic
Reading

Dok se njegovi suigrači iz reprezentacije budu okupljali u splitskom hotelu i slali mu, naravno, pozitivne misli, Drago Gabrić trebao bi dolaziti k svijesti. Naime, prognoze liječnika iz KB Firule sugeriraju da će Gabrićevo tijelo spremno dočekati skidanje s lijekova i buđenje iz kome

U srijedu se u Splitu pojavio i liječnik Trabzonspora, Gabrićeva matičnog kluba, koji se maksimalno stavio na raspolaganje hrvatskim kolegama. Došao je u 'inspekciju', ali i spreman ponuditi financijsku pomoć, bilo bolnici Firule ukoliko joj treba aparatura, bilo osigurati hrvatskom reprezentativcu Dragi Gabriću liječenje izvan Hrvatske.


Međutim, kako je prenio dr. Jurica Rakić koji brine o zdravlju hajdukovaca, ali i hrvatskih reprezentativaca, turski se kolega pohvalno izrazio o uvjetima u splitskoj bolnice.

'Predsjednik Trabzonspora ponudio je sve što treba od financija za bolnicu, kupovine potrebnih aparata do mogućeg premještaja Drage Gabrića. Ali njihov je liječnik izuzetno zadovoljan uvjetima na intenzivnoj njezi te su se složili da Drago ostane u Splitu', prenio je dr. Rakić te objasnio što danas čeka hrvatskog reprezentativca koji je u ponedjeljak doživio tešku prometnu nesreću i završio s teškim ozljedama glave.

'Posljednja dijagnostika bila je puno povoljnija nego početna i rečeno nam je jutros da će ga tijekom dana skinuti s lijekova, zahvaljujući čemu je bio u induciranoj komi. Na taj bi se način organizam sâm trebao izboriti da dođe u stanje svijesti. To je možda i najvažniji trenutak da se vidi kako će organizam reagirati. No, nalazi sugeriraju da bi sve trebalo ići u pravom smjeru', prenio je dr. Rakić.

Prema riječima dr. Rakića, koji svakodnevno posjećuje Gabrića, bivši hajdukovac slomio je tek nosnu kost, a nema, kako su mnogi pisali, frakturu lubanje, niti je izgubio oko, već ima samo podljev, te je, ako danas sve prođe kako treba, a svi su uvjereni da hoće, Gabrićev put oporavka posve izvjestan.