BUDI SAMARITANAC

Humanitarna uvertira u splitski derbi

10.03.2011 u 21:33

Bionic
Reading

Uoči subotnjeg gradskog derbija na Poljudu, igrači Hajduka i Splita zajedno su posjetili Centar za rehabilitaciju Samaritanac te darivali njegovim štićenicima razne stvari

Lijepa gesta igrača Hajduka i Splita uoči subotnjeg međusobnog ogleda na Poljudu. Igrači oba kluba, Hrvoje Vejić, Srđan Andrić, Andija Vuković i Goran Milović posjetili su splitski Centar za rehabilitaciju Samaritanac te darovali njegovim štićenicima dresove, šalove, lopte... Štićenici doma su uzvratili medaljama koje su sami izradili i na njima napisali 'Budi dobar, budi Samaritanac'.

Igrači su najavili da će i ubuduće posjećivati Centar te da bi se svi skupa trebali češće odazivati na humanitarne akcije, a ravnateljica Centra, časna sestra Ljilja Lončar, pozvala ih je da i na terenu pokažu humanost i poštuju protivnika.

'Igrajte sa srcem i volite i one koji su na suprotnoj strani. I u subotu, ali i ubuduće, kada igrate protiv drugih protivnika, recimo protiv Dinama. Budite dobri Samaritanci i prema vašim suparnicima', zaželjela je ravnateljica Lončar.