NA PONOS VESLAČA

Hrvatsku zastavu na zatvaranju nosit će veslač Martin

11.08.2012 u 19:38

Bionic
Reading

Stjegonoša na svečanom zatvaranju OI London 2012. bit će veslač i srebrni olimpijac Damir Martin. Svečanost zatvaranja će se održati 12. kolovoza s početkom u 20 sati

Hrvatski četverac na pariće prvi se od hrvatskih sportaša okitio medaljom na ovim Igrama, pa je vjerojatno i to jedan od razloga zašto će upravo Damir Martin, član tog srebrnog čamca, nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju.

Podsjetimo, četverac na pariće bio je jedan od kandidata čak i za zalto, no vremenski uvjeti 'zeznuli' su našu posadu koja se očito nije dobro pripremila za njih - pa je dečkima za 'utjehu' ostalo srebro.

Znalo se i prije utrke kako je Njemačka glavni suparnik Hrvatskoj, a baš su Nijemci munjevito krenuli u utrku. Polako su stvarali prednost, ali se ipak očekivalo da će Hrvati u jednom trenutku finalne utrke (oko 1000 metara) krenuti u lov.

Ipak, to se nije dogodilo. Njemačka je posada 'gutala' stazu i na polovici utrke je imala cijelu dužinu čamca prednosti. Do cilja je Njemačka zadržala istu takvu prednost i odbila je sve napade suparnika bez problema.

Hrvatski četverac nije uspio nametnuti svoj ritam i uhvatiti Njemačku, a vrlo ozbiljno tijekom cijele utrke prijetila je Australija. Srebrna medalja bila je ugrožena, ali naši momci su pojačali ritam i u finišu su uspjeli u cilj ući kao drugi te tako osvojiti prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku na ovim OI u Londonu.

'Organizatori su napravili dobar posao kada su promijenili stazu jer vjetar je puhao u prsa. Nažalost, samo par minuta prije starta utrke vjetar se okrenuo, a mi smo tako pripremili i vesla. Imamo srebro i moramo biti sretni zbog toga, iako smo napravili tek 98 posto onog što smo trebali', izjavio je Damir Martin nakon utrke.