klubovi se nisu dogovorili

Hrvatskom reprezentativcu u posljednji trenutak propao transfer života...

31.01.2019 u 06:55

Bionic
Reading

Domagoj Vida (29) bio je na korak do ostvarenja sna, naš je reprezentativac praktički sve dogovorio oko prelaska u momčad Rome, počeo je pakirati stvari, ali... U posljednji je trenutak njegov transfer stopiran, a Vida će - kako se sada čini - do daljnjeg ostati u Turskoj

Nakon sjajno odrađenog Svjetskog prvenstva u Rusiji brojni su se europski velikani zanimali za dovođenje Domagoja Vide. Popis klubova je poduži, a istaknimo samo one najveće poput Liverpoola, Intera, Juventusa, Valencije, Evertona...

Sve glasine o njegovom odlasku iz turskog Bešiktaša postajale su još i glasnije kad je klub zapao u financijske probleme i kad su momčad počeli napuštati najskuplji igrači poput portugalskog braniča Pepea.

U samoj završnici ovog zimskog prijelaznog roka kao bomba je odjeknula vijest kako je Roma uzdrmanom Bešiktašu za našeg Domagoja Vidu ponudila 7.5 milijuna eura odštete do kraja sezone uz kasniju opciju otkupa njegovog ugovora. Konkretno, Bešiktaš je tražio barem 15 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca koji je prije točno godinu dana stigao iz kijevskog Dynama bez odštete. Dakle, koliko god Bešiktaš dobije, zaradio je!

I kad se činilo da će turski velikan prihvatiti ponudu, jer Vida je na transfer već ranije pristao, dogovorio je i plaću od oko dva milijuna eura na godinu, ali - dogodio se preokret.

  • +5
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Jučer mi se činilo da smo sve dogovorili i da Domagoj Vida sigurno odlazi u Romu. Danas mi djeluje da ostaje s nama. Vidjet ćemo, ima još vremena... Nikad ne znate u nogometu', otkrio je trener Bešiktaša Senol Günes.

'Zapelo' je navodno oko odštete, Bešiktaš želi cijeli transfer odraditi odmah, bez posudbe. Turci su čak spremni spustiti visinu odštete, ali Roma - čini se - toliki novac u ovom trenutku baš i nema.

Vremena je konačni dogovor malo jer prijelazni rok u Italiji završava danas, 31. siječnja u 20 sati...