EP U STRELJAŠTVU

Hrvatskoj srebro u trapu, Anton Glasnović peti

20.07.2009 u 19:11

Bionic
Reading

Hrvatska muška reprezentacija u trapu u sastavu Anton Glasnović, Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz osvojila je srebrnu medalju u momčadskom natjecanju na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku

Braća Glasnović i Cernogoraz su ostvarili rezultat od 354 pogodaka, zlato su sa 355 pogodaka osvojili reprezentativci Italije, a bronca je pripala Slovencima sa 351 pogotkom.

U pojedinačnoj konkurenciji Anton Glasnović se plasirao u finale kao četvrti u kvalifikacijama sa 120 pogodaka, u finalu je pogodio 21 od 25 glinenih golubova, te je sa 141 pogotkom podijelio četvrtu poziciju s Nijemcem Karstenom Bindrichom i Slovencem Boštjanom Mačekom. Nakon dodatnog raspucavanja Anton Glasnović je natjecanje završio na petom mjestu. Cernogoraz i Josip Glasnović su imali po 117 pogodaka u kvalifikacijama, te su zauzeli 12., odnosno 14. mjesto ukupno.

Zlatnu medalju osvojio je Talijan Giovanni Pellielo koji je u finalu pogodio svih 25 meta, te natjecanje okončao sa 144 pogotka. Srebro je sa 142 pogotka i nakon dodatnog raspucavanja osvojio Austrijanac Andreas Scherhaufer, dok je broncu osvojio Slovak Mario Filipovič.