grand slam

Hrvatsko-austrijska kombinacija doznala svoje protivnike u finalu Australian Opena

25.01.2018 u 18:07

Bionic
Reading

Mate Pavić i Oliver Marach u finalu će muških parova na prvom ovogodišnjem Grand slam turniru Australian Openu igrati protiv kolumbijske kombinacije Juan Sebastian Cabal i Robert Farah...

Pavić i Marach su u polufinalu 4-6, 7-5, 7-6 (4) pobijedili japansko-njemačku kombinaciju Ben McLachlan i Jan Lennard Struff i tako stigli do svog drugog finala na Grand Slam turnirima. Prošle su godine igrali u finalu Wimbledona gdje su ih svladali Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo.

Cabal i Farah su u drugom polufinalu nadigrali najbolji par svih vremena, američku braću blizance Boba i Mikea Bryana 7-6 (1), 7-5. Za Cabala i Faraha će ovo biti prvi zajednički nastup u finalu nekog Grand slam turnira. Farahu će to ujedno biti prvi nastup u finalu na Grand Slam turniru, dok je Cabal 2011. igrao finale Roland Garrosa, ali tada mu je partner bio Argentinac Eduardo Schwank.

  • +2
Mate Pavić i Oliver Marach Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Finale muških parova igrat će se u subotu po završetku ženskog finala u kojemu će od 9.30 sati igrati Rumunjka Simona Halep i Dankinja Caroline Wozniacki.