U NEDOSTATKU KREVETA

Hrvatskim navijačima Poljaci pripremili brod-hotel

04.03.2012 u 07:30

Bionic
Reading

Zbog nedostatka smještajnih kapaciteta, organizatori su odlučili brod koji svaka dva dana plovi od Poljske do Švedske (19 sati!) u vrijeme EP-a usidriti i na njemu smjestiti hrvatske i irske navijače

Nešto više od tri mjeseca prije početka Eura završavaju se poslovi u poljskim i ukrajinskim gradovima domaćinima. U organizaciji veleposlanstva Republike Poljske posjetili smo Gdanjsk, grad burne prošlosti u kojem živi 550.000 stanovnika, grad u kojem će Hrvatska 18. lipnja igrati protiv Španjolske. I uvjerili smo se da Poljaci "šprintaju" završne metre u utrci s rokovima završetka gradnje potrebne infrastrukture.

Smještajni kapaciteti jedan su od problema za Poljake, pa su u Gdanjsku odlučili tijekom Eura privremeno pretvoriti jedan veliki brod u – hotel!

I to za hrvatske i irske navijače, koji će dolaziti ovdje na utakmice sa Španjolskom. Trajekt "Scandinavia" sad je u punom pogonu, svaka dva dana spaja Poljsku i Švedsku ploveći na relaciji Gdanjsk – Nynäshamn (90 km kraj Stockholma), a to putovanje traje čak 19 sati! U lipnju će 'Scandinavia' biti usidrena u Gdanjsku i poslužit će kao hotel.