SPORTOM ZA MIR

Hrvatski vojnici brane naslov u futsalu

25.11.2010 u 10:15

Bionic
Reading

Povodom održavanja natjecanja u malom nogometu '2010 FUTSAL CISM-FIFA CUP', koje se održava u Vinkovcima u školsko-športskoj dvorani OŠ 'A.G. Matoš' od 25. do 28. studenog 2010. godine, u prostorima HNK 'Cibalia' održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno natjecanje. Inače Hrvatska, odnosno grad Vinkovci su domaćin, nakon što je naša reprezentacija prošle godine odnijela pobjedu u Srbiji

Zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade HKoV-a, brigadni general Mladen Mikolčević - predsjednik Organizacijskog odbora međunarodnog vojnog natjecanja istaknuo je zadovoljstvo što su Vinkovci domaćin ovog značajnog natjecanja.

'Ovo je sportski događaj međunarodnog karaktera, ovdje ćete vidjeti jedan drugačiji nogomet i vrhunske nogometaše. Za Vinkovce je ovo svakako događaj godine, a i većina igrača je iz naše brigade. Podsjećam kako je moto ovog natjecanja sportom za mir', istaknuo je brigadni general Mladen Mikolčević.

Gradonačelnik Grada Vinkovaca Mladen Karlić - član Organizacijskog odbora čestitao je izborniku hrvatske vojne futsal reprezentacije Ivanu Zubiću na prošlogodišnjoj pobjedi te dodao:

'Sport uvijek stvara prijateljstva i uvijek smo zadovoljni sa međunarodnim natjecanjima kao što je ovo. Pokazat ćemo vinkovačko gostoprimstvo svim sudionicima i želim im dobrodošlicu u grad na Bosutu.'

Izbornik hrvatske vojne futsal reprezentacije bojnik Ivan Zubić pozvao je sve da dođu bodriti ekipu Hrvatske tijekom ovogodišnjeg natjecanja u kojem sudjeluje 6 ekipa – Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora i Slovenija.

'Očekujem da obranimo prošlogodišnji naslov, imali smo fantastičnu igru prošle godine i vjerujem kako ćemo i ovdje pokazati zavidnu igru. Dat ćemo sve od sebe, a ovdje očekujemo i potporu naših vjernih navijača da nas bodre i navijaju,' zaključio je izbornik bojnik Ivan Zubić.

Podsjećamo, Futsal je oblik dvoranskog malog nogometa koji se odvija po FIFA pravilima. 'FUTSAL CISM-FIFA CUP' je međunarodno natjecanje koje se odvija pod okriljem svjetske Organizacije za vojni sport (CISM). Domaćinstvo ovogodišnjeg natjecanja je dobila Gombr-a HkoV-a.