AUSTRALSKI NOGOMET

Hrvatski vitezovi sredili konkurenciju u Italiji

06.07.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Reprezentacija Hrvatske u australskom nogometu, Hrvatski vitezovi, osvojila je prvo mjesto na međunarodnom prijateljskom turniru u Fontanafreddu u Italiji. Osim australskog nogometa, na ovom vikend turniru natjecale su se i reprezentacije svih sportova koji se igraju ovalnom, tzv. jajastom loptom, poput ragbija i touch ragbija

Reprezentacija Hrvatske se u polufinalu sastala sa Škotskom, odličnom reprezentacijom koja nas je dobro namučila na prošlom Europskom kupu, održanom 2009. u Samoboru. I ovaj put su se Škoti dobro držali do poluvremena i odolijevali čvrstim i dobro organiziranim napadima naše reprezentacije, no u drugom poluvremenu je došla do izražaja bolja tjelesna fizička pripremljenost naših reprezentativaca, tako da plasman Hrvatske u finale nije dolazio u pitanje. Konačan rezultat je bio 65:33 za Hrvatske vitezove.

U drugom polufinalnom susretu domaća Italija je bila uvjerljiva protiv Češke.

U nedjelju, 4. srpnja, točno u podne pred petstotinjak gledatelja i na vrućih 45 stupnjeva Hrvati su krenuli po pobjedu i u finalnoj utakmici. U prvoj četvrtini Hrvatska je vodila 38:1. Međutim, Talijani su polako zbili redove i malo pomalo tijekom utakmice smanjivali razliku, uglavnom zbog nepreciznosti Hrvatskih vitezova. No iskusni Hrvati nisu dozvolili iznenađenje i na krilima kapetana Josipa Kravara, stupa obrane Ante Lončara te gol-mašine Tomislava Cvetka ostvarili zasluženu pobjedu 66:53.

Turnir je bio prilika i da se istakne novozelandska reprezentacija u touch ragbiju, i to ne samo igrom, već i borbenim i atraktivnim plesom 'haka' kojim su započeli turnir.

I ne bi bilo fer završiti ovu priču bez pohvale vjernim navijačicama hrvatske reprezentacije koje nisu štedjele grla nego su glasno bodrile igrače tijekom svih susreta. Iako malobrojne, bile su najzapaženije na tribinama. Njihova vedrina i nepokolebljivost toliko su impresionirale češke igrače da su ih pokušali vrbovati za navijanje prilikom njihova susreta protiv Škotske za treće mjesto!