NA SVJETSKE PRVAKE

Hrvatski vaterpolisti trebaju podršku protiv Mađarske

07.01.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolski reprezentativci za sedam dana dočekuju aktualne svjetske prvake Mađare. Iznimno važna i teška utakmica, koja se 14. siječnja u 18 sati igra u Šibeniku, na bazenu Crnica, posljednja je prilika našim vaterpolistima za plasman na Finalni turnir FINA Svjetske lige koji se igra u Dubaiju

'Ovo je izvrsna prigoda da jednu ovakvu utakmicu organiziramo u Šibeniku, koji posljednjih godina nije bio domaćin nijedne važne utakmice. Pokušat ćemo sve da ovu utakmicu, ako budemo bolji, i dobijemo. Očekujemo pune tribine i zaista navijačku atmosferu u Šibeniku!', izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Hrvatska se reprezentacija okuplja u Šibeniku u nedjelju, a iako je malo vremena za pripreme, hrvatski reprezentativci očekuju najbolji ishod.

'Šesnaest igrača kandidira za sastav protiv Mađarske. Kao i protiv Grčke, Pavić i Joković su i dalje ozljeđeni. Nadam se da ćemo na njih moći računati u kvalifikacijskim utakmicama za Eurpsko prvenstvo. Novo ime u ovoj utakmici bit će Antonio Buha, mladi igrač koji je velika nada hrvatskog vaterpola, a ovo će mu biti jedan dobar podstrek za dodatni rad. Kao što smo rekli, rotirat ćemo jedan broj igrača kako bismo dobili što bolju sliku za Europsko prvenstvo', izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

'Samo ime Mađarska u vaterpolu je iznimno jako ime. Aktualni su svjetski prvaci, snažni poput Brazila u nogometu. Nadam se da ćemo im se revanširati za utakmicu u Barceloni. Okupljamo se u nedjelju navečer i nemamo vremena za bolje pripreme, a protivnik je iznimno jak. Pravo na pogrešku više nemamo, ukoliko se želimo plasirati u Dubai!''

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u utakmici FINA Svjetske lige protiv Mađarske igrat će golmani: Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri: Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi: Andro Bušlje, Ivan Milaković i Ivan Buljubašić, vanjski igrači: Anđelo Šetka, Ante Visković, Kristijan Milaković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antonio Buha, Paulo Obradović i Petar Muslim.

'Atmosfera u momčadi je izvrsna. Spremni smo u potpunosti. Iako imamo malo vremena, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Kad pomislim na utamicu protiv Mađara u Barceloni, mislim si kako smo se zeznuli, nadam se da ćemo ovoga puta biti bolji. Pozivam i apeliram na sve ljubitelje sporta i vaterpola u Šibeniku da dođu u utorak na bazen Crnica i da zajedno idemo prema pobjedi u ovoj utakmici!', izjavio je reprezentativac Luka Lončar.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Mađarska u pretprodaji se mogu kupiti u vaterpolo klubu Šibenik po simboličnoj cijeni od 20 kuna.