svladali australiju

Hrvatski vaterpolisti silovitom pobjedom krenuli u obranu titule svjetskih prvaka

15.07.2019 u 06:53

Bionic
Reading

U prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u korejskom Gwangjuu hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Australiju s uvjerljivih 14:4 i tako na najbolji mogući način krenula prema obrani titule...

Hrvatski vaterpolisti došli su u Južnu Koreju nakon osvojenog srebra na završnici Svjetske lige u Beogradu, spremni otići korak dalje na natjecanju kojeg su prije dvije godine osvojili u Budimpešti.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu uvjerljivo su svladali neugodnu Australiju, u utakmici u kojoj su vodili 4:1 već nakon prve četvrtine, a 10:2 uoči posljednje dionice igre.

Momčad Australije, koju vodi naš bivši reprezentativac Elvis Fatović, ni u jednom trenutku nije uspjela parirati razigranoj selekciji Hrvatske koja je bila bolja u svim segmentima igre.

Najefikasniji u našj reprezentaciji bio je Ante Vukičević koji je postigao čak 6 pogodaka, dok je dvostruki strjelac bio Lovro Miloš.

Dvoboj je završio 14:4, čime izbornik Ivica Tucak definitivno mora biti zadovoljan.

Vaterpolski turnir na SP-u igrat će se od 14. do 27. srpnja, a drugu utakmicu naši reprezentativci igraju u srijedu protiv SAD-a, dok ih u posljednjem dvoboju grupne faze 19. srpnja čeka Kazahstan.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija iz svake skupine će igrati utakmice za plasman među osam najboljih.

Dvoboji osmine finala na rasporedu su 21. srpnja, a četvrtfinala 23. srpnja.

Plasman na Olimpijske igre osigurati će samo dvije reprezentacije koje će igrati u finalu, a ukoliko među njima bude Srbija, koja je sudjelovanje na OI ostvarila osvajanjem prvog mjesta u Svjetskoj ligi, onda će u Tokio putovati i trećeplasirana momčad sa SP u Južnoj Koreji.

SP u vaterpolo, skupina B:

Hrvatska - Australija 14:4 (4:1, 2:1, 4:0, 4:2)