počinje sp

Hrvatski vaterpolisti pred velikim iskušenjem, ali izbornik Tucak vjeruje u svoje svjetske prvake

14.07.2019 u 13:34

Bionic
Reading

Uoči dvoboja s Australijom u ponedjeljak ujutro u 5:30 po hrvatskom vremenu, Ivica Tucak priznaje da se radi o izuzetno teškom suparniku, ali vjeruje da aktualni svjetski prvaci mogu krenuti u turnir s pobjedom...

Vaterpolski turnir na SP-u igrat će se od 14. do 27. srpnja, a prvu utakmicu naši reprezentativci igraju 15. srpnja protiv Australije. U drugom kolu suparnici su im vaterpolisti SAD-a s kojima igraju 17. srpnja, a u posljednjem dvoboju grupne faze 19. srpnja čekat će ih Kazahstan.

'Izuzetno teško otvaranje i teška skupina. Jako je važno ući u turnir s pobjedom i dobiti jednog teškog i jakog protivnika, koji nama i ne leži već godinama, ali vjerujem u svoju reprezentaciju, svoje dečke i kao uvijek sam optimističan. Sve o njima znamo, izanalizirali smo svaki detalj koji je trebalo izanalizirati. Kvalitetu imamo, snagu imamo i veliku želju, volju i motivaciju da napravimo velike stvari naš vaterpolo,' rekao je za HRT izbornik Ivica Tucak.

'Spremni smo i jedva čekamo da počne. Na svim prvenstvima prva utakmica je najvažnija, nama donosi neugodnu Australiju s kojom smo se u zadnjih par utakmica mučili, ali sigurno je da smo kvalitetniji i to ćemo morati pokazati. Nisu bezazlena ekipa, imaju par vrhunskih igrača. Nadam se da je naša ekipa spremnija i da ćemo iz te zasad najvažnije utakmice izaći kao pobjednici,' dodao je kapetan Andro Bušlje.

'Mislim da smo spremni i idemo po pobjedu. Imamo kvalitetu više i nadamo se da neće biti puno problema,' zaključuje pak Loren Fatović.

Hrvatska je branitelj naslova, nakon što je na prethodnom SP-u svladala Srbiju i Mađarsku na putu do zlata.