SLIJEDI ONO PRAVO

Hrvatski vaterpolisti gaze, ali izbornik Ivica Tucak upozorava: Mi sad možemo sve izgubiti...

19.07.2019 u 16:59

Bionic
Reading

Nakon tri uvjerljive pobjede u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva hrvatski vaterpolisti okreću se bitnom, a to je eliminacijska faza

Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu čekaju pobjednika dvoboja Njemačke i Južnoafričke Republike, zbog čega sigurno nisu zabrinuti, jer Nijemce koji su favoriti u tom susretu su nedavno u prijateljskoj utakmici u Splitu uvjerljivo pobijedili pa se put do polufinala čini otvoren.

'Naravno da sam zadovoljan, bez obzira na snagu protivnika bili smo potpuno u utakmic. Rekao sam igračima da treba izbjeći eventualne ozljede, to se obično dešava kad ne uđeš sto posto u ovakvu unaprijed dobivenu utakmicu i neke kazne igračima. Prvi dio je završen i sad se treba pripremati za četvrtfinale', rekao je izbornik Ivica Tucak za HRT o susretu s Kazahstanom.

  • +12
Super finale FINA Svjetske lige, finale, Srbija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Nešto o vjerojatnim suparnicima u četvrtfinalu Nijemcima...

'Ono što su Nijemci pokazali na ovom turniru, protiv Italije su do zadnjih trenutaka imali pobjedu u rukama, pa i protiv Japana, to nikako neće biti bezazlena utakmica, a mi u njoj možemo sve izgubiti. Sve ide svojim tokom, problema nema, ima dovoljno vremena za pripremu te utakmice.'

Imamo 'prazan hod' tri dana...

'Neće biti puno slobodnog vremena, sutra ujutro trening i teretana, navečer novi trening i zajednička večera. U nedjelju ćemo u večernjem terminu barem dvije četvrtine odraditi sparing s Talijanima, da ostanemo u ritmu. Moramo ostati na tlu i svjesni svoje snage', zaključio je Tucak.