EUROBASKET U16

Hrvatski trolist 'razbio' Latviju

24.07.2012 u 19:30

Bionic
Reading

Mladi Hrvati su nakon velike pobjede protiv Španjolske dan ranije sa 76-72 slavili protiv najlošije momčadi naše skupine F. Ova pobjeda bitna je u toj mjeri da bi nas jedino luda kombinacija izbacila iz kruga četiri momčadi koje iz skupine idu u četvrtzavršnicu

Mladi košarkaši Hrvatske upisali su vrlo vrijednu pobjedu na Europskom prvenstvu divizije A do 16 godina protiv Latvije, te došli na prag ulaska u četvrtfinale.

Naši su nakon velike pobjede protiv Španjolske dan ranije sa 76-72 slavili protiv najlošije momčadi naše skupine F. Ova pobjeda bitna je u toj mjeri da bi nas jedino luda kombinacija izbacila iz kruga četiri momčadi koje iz skupine idu u četvrtzavršnicu. No, najsigurniji put ka tom ostvarenju je pobjeda u posljednjem kolu protiv Ukrajine koja je danas uvjerljivo poražena od vodeće reprezentacije skupine Italije 83-65.

Hrvatski trolist Lovro Mazalin, Marko Arapović i Ivan Vučić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Latvije, te je od 76 poena naše reprezentacije ubacio čak 66. Mazalin je bio najefikasniji s 27 koševa, a k tome je dodao 10 skokova i pet asistencija. Arapović je, pak, ubacio 25 uz devet skokova i četiri asistencije, Vučić je ubacio 14.

Mladi Hrvati su kontrolirali velik dio utakmice, ali su na kraju, slabim izvođenjem slobodnih bacanja, dopustili Turskoj da se približi na svega -2 (74-72). No, tada je jedan od tri junaka susreta, Arapović, stavio dva slobodna i osigurao pobjedu.

Hrvatsku u srijedu, s početkom u 15 sati, očekuje ključni susret za odlazak u četvrtfinale protiv Ukrajine.