PERSIAN GULF PRO Liga

Hrvatski trenerski dvojac u desetak dana napravio čudo, i nastave li ovako, ne bilo čudo da se Tractor uključi u utrku za naslov prvaka

24.11.2021 u 15:48

Bionic
Reading

Prije desetak dana hrvatski trenerski dvojac Zvonimir Soldo i Fabijan Komljenović, stigao je u Iran s misijom 'spašavanja' Tractora, trostrukog viceprvaka Irana, ali koji je u sezonu ušao loše, te je nakon četiri kola imao tek jednu pobjedu i tri poraza

Puno je hrvatskih trenera radilo u Iranu, no svakako najzvučnija imena su Branko Ivanković, Zlatko Cico Kranjčar, Igor Štimac, Luka Bonačić, aktualni izbornik koji Iran gura prema svjetskom prvenstvu Dragan Skočić... A sada su se na toj listi, a ima ih još, pojavila i imena Zvonimira Solde i Fabijana Komljenovića, koji su prošlog tjedna sjeli na klupu Tractora.

Kluba koji je baš u skladu s imenom ušao sporije u iransko prvenstvo i nakon četiri kola imao samo jednu pobjedu, uz tri poraza.

I tada su čelnici kluba okrenuli Soldin broj, koji se s Komljenovićem odmah ukazao u Tabrizu i krenuo uigravati linije.

Nisu hrvatski treneri imali puno vremena, ali već u prvoj utakmici, protiv lidera prvenstva, Sepahana, i to na gostujućem terenu osvojili su bod, nakon što je utakmica okončana 0:0.

Ove srijede, Tractor je bio još uspješniji. U oba poluvremena Solidna je momčad stvarala prilike, dominirala i igrala puno bolje, a pobjednički pogodak za konačnih 1:0 zabila je u 83. minuti preko 31-godišnjeg napadača Mohammada Abbaszadeha.

S četiri osvojena boda u dva kola, Tractor je napravio značajan pomak na tablici, te se nakon nepotpunog šestog kola nalazi na osmom mjestu (op.a. od 16 klubova) sa sedam bodova, a za vodećim Sepahanom zaostaje šest bodova.

Inače, Soldo i Komljenović ugovorom su uz Tractor vezani do srpnja 2022. godine, a kako su krenuli, ne bi nas iznenadilo da taj ugovor vrlo brzo bude i produžen.