treća sreća?

Hrvatski trener tu je kad treba spašavati klub; Ivan Jurić po treći se put vraća u Genou

10.10.2018 u 16:28

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Jurić po treći će put u svojoj karijeri i službeno preuzeti funkciju trenera prve momčadi talijanskog prvoligaša Genoe...

Nakon dva mandata u 2016. i 2017. godini, Ivan Jurić (43) vraća se na klupu Genoe, kao nasljednik Davidea Ballardinija, koji je naslijedio upravo Jurića. Ballardiniju je predsjednik kluba Enrico Preziosi uručio otkaz nakon nedjeljnog domaćeg poraza od Parme 3:1.

'Sretan sam što se vraćam u klub u kome sam proveo toliko godina. Radujem se novim izazovima, pogotovu jer nisam radio u nogometu nakon prošle epizode s Genoom. Talijanska liga nikad nije bila jača u zadnje vrijeme i očekuje nas veliki posao', kazao je Jurić prilikom predstavljanja u srijedu na stadionu Luigi Ferraris.

Novi debi Juriću slijedi već 20. listopada na gostovanju kod Mandžukićevog Juventusa, vodeće momčadi Serie A sa svih osam pobjeda iz osam utakmica.Genoa je u prvenstvo startala s četiri pobjede i tri poraza te zauzima 11. mjesto na tablici, bodovno poravnata s Milanom i Torinom.

  • +4
Hrvatski trener Ivan Jurić Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Jurić je boje seniorske reprezentacije Hrvatske branio pet puta, a trenerska ga je karijera vodila kroz stručne stožere Intera i Palerma te vođenje Mantove, Crotonea i naposljetku Genoe.