radi čuda s veronom

Hrvatski trener apsolutni je hit u Italiji, na vrata mu kuca već jedan velikan

10.02.2020 u 09:20

Bionic
Reading

Hellas Verona najugodnije je iznenađenje talijanske Serie A, a sve zasluge za takvo stanje pripadaju hrvatskom stručnjaku, 44-godišnjem Ivanu Juriću

Nakon što je u Genovi bio 'potrošna roba', jer smjenjivali su ga u tri navrata i to nakon samo par mjeseci vođenja momčadi (op.a. u zadnjem mandatu 2018. godine na klupi je bio samo dva mjeseca), Ivan Jurić satisfakciju je našao u Hellas Veroni, klubu koji se ove sezone vratio u društvo talijanskih prvoligaša.

Međutim, Hellas Veroni nisu predviđali 'blistavu budućnost', te su mnogi klub iz grada Romea i Julije vidjeli u borbi za ostanak.

Ipak, Jurić i igrači, nisu se zamarali takvim pretpostavkama već su se primili posla i sada im sav trud dolazi na naplatu. U zadnjih osam utakmica ne znaju za poraz, upisavši po četiri pobjede i četiri remija. Posebno dojmljiva, bila je subotnja pobjeda 2:1 protiv lidera prvenstva, Juventusa, nakon čega su talijanski mediji počeli pisati u posve drugačijem kontekstu.

Prije svih, o Ivanu Juriću. Sada mu svi tepaju, dive se njegovom radu, a počeli su ga seliti i u veće klubove. Tako je Sky Sport objavio kako je ovaj Splićanin, inače veliki prijatelj Igora Tudora, kandidat za klupu Napolija. Posebice ako se Gattusova momčad ne oporavi u nastavku sezone.

  • +7
Serie A, Verona - Juventus Izvor: EPA / Autor: FILIPPO VENEZIA