AUSTRALIAN OPEN - ŽDRIJEB

Hrvatski tenisači saznali protivnike

13.01.2012 u 08:23

Bionic
Reading

U ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu održan je ždrijeb prvog, ovogodišnjeg, Grand Slam turnira tenisača i tenisačica, u kojem su se našla i četiri hrvatska predstavnika

Dvojica od trojice tenisača, Ivan Ljubičić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, smještena su u donju polovicu ždrijeba.

Naš jedini nositelj na Australian Openu, Ivan Ljubičić, odmjerit će snage u prvom kolu protiv, zasada još uvijek, nepoznatog kvalifikanta. Dodig je za protivnika dobio Portugalca Frederica Gila, 102. tenisača s ATP ljestvice. Bit će to njihov drugi susret, ali prvi na ATP Touru. Naime, prije nepune tri godine igrali su na zemljanom turniru, iz Challenger serije, u talijanskom gradu Napulju i tada je Portugalac slavio sa 6:2, 7:6(5).

'Doktora' Ivu Karlovića ždrijeb nije mazio pa je za protivnika dobio, barem sebi, izuzetno neugodnog Austrijanca Jürgena Melzera. Naime, Karlović i Melzer igrali su dosada pet puta u karijeri (četiri puta na ATP Touru) i svih pet puta je naš tenisač izlazio kao poražen. Ne samo to, Karlović ni u jednom od pet mečeva nije uspio dohvatiti set. Igrali su 2007. godine također u 1. kolu Australian Opena i tada je Austrijanac slavio sa 6:4, 6:4 i 7:6(6).

Jedina naša predstavnica na ovogodišnjem australskom Grand Slamu, Petra Martić, dobila je za protivnicu u 1. kolu još uvijek nepoznatu kvalifikanticu.

Spomenimo još da branitelj naslova kod muškaraca Novak Đoković kreće u obranu protiv Talijana Paola Lorenzija, dok drugi i treći nositelji, Rafael Nadal i Roger Federer, još uvijek čekaju svoje protivnike iz kvalifikacija. Četvrti tenisač svijeta, Škot Andy Murray, imat će na otvaranju za protivnika vrlo neugodnog Amerikanca Ryana Harrisona. Ždrijeb je htio da se u eventualnom polufinalu susretnu Đoković i Murray, te Nadal i Federer.

Kod tenisačica Belgijanka Kim Clijsters, braniteljica naslova, kreće protiv kvalifikantice u obranu prošlogodišnjeg naslova kao tek 11. nositeljica. A to ujedno znači da je u četvrtfinalu, ako sve prođe prema očekivanjima, čeka prva nositeljica Dankinja Caroline Wozniacki. Zanimljivo je da se u ždrijebu našlo šest ruskih nositeljica i svih šest ždrijeb je smjestio u donju polovicu.

Glavni turnir počinje 16. siječnja u jedan sat u noći po hrvatskom vremenu.