KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatski rukometaši u ludoj atmosferi u Osijeku teškom mukom sredili žilave Švicarce

25.10.2018 u 22:23

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija pobjedom je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. U susretu prvoga kola skupine 2 pred rasprodanim Gradskim vrtom izabranici Line Červara pobijedili su reprezentaciju Švicarske rezultatom 31:28 (15:16) i zauzeli vodeće mjesto u skupini

Hrvatsku su do slavlja vodili Luka Cindrić i Luka Stepančić svaki s po šest pogodaka. S druge strane najefikasniji bio je Andre Schmid sa sedam postignutih pogodaka. Utakmicu drugoga kola kvalifikacijske skupine 2 Hrvatska će igrati za tri dana protiv Belgije u Leuvenu. U svom prvom susretu u kvalifikacijama Belgija je u Zrenjaninu remizirala sa Srbijom 27:27 (15:14).

'Bila je teška utakmica, oni su ozbiljna reprezentacija. Htio bih se zahvaliti Osijeku jer imaju posebnu ljubav prema reprezentaciji, rekao je Červar za HRT nakon utakmice.

'Analizirat ćemo utakmicu jer sutra već putujemo u Belgiju. Ovdje se traže bodovi, čestitike igračima, našli smo rješenje za njihov napad 7-6 u drugom dijelu. Trebala je uporna borba i za to smo nagrađeni. Zadovoljan sam jer se Duvnjak vratio, moramo razmišljati o drugoj utakmici. Još jednu utakmicu trebamo izdržati jer ćemo biti na korak do Europskog prvenstva', zaključio je Červar.

  • +17
Kvalifikacije za rukometni Euro 2020., Hrvatska - Švicarska Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL