KRENUO ZAVRŠNI 'GLANC'

Hrvatski rukometaši stigli u Split

02.01.2009 u 18:10

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija predvođena izbornikom Červarom u petak se okupila u splitskom hotelu Le Meridian Lav u kojem će biti smješteni u sljedeća tri tjedna do završetka prve faze Svjetskog prvenstva koje počinje 16. siječnja u Splitu

Po dolasku u Split izbornik Červar je izrazio zadovoljstvo što će Hrvatska rukometna vrsta u prvom dijelu natjecanja igrati upravo u tom gradu u novosagrađenoj dvorani Spaladium areni koja ima 12.000 sjedećih mjesta za publiku.

Červar je pozvao Splićane da daju podršku hrvatskim rukometašima.

'Molio bih navijače da nas bodre kao što navijaju za Hajduk pa će u tom slučaju biti naš osmi igrač. To je od velike važnosti jer priželjkujemo visok plasman', rekao je Červar.

Ivano Balić je izjavio kako se nada svojim dobrim nastupima pred domaćom, splitskom, publikom.

'Zdravlje mi se poboljšava, ali treba pričekati još neko vrijeme da vidim hoću li i koliko moći igrati. Nadam se da ću nastupiti pred splitskom publikom, nisam igrao dva i pol mjeseca pa će mi trebati neko vrijeme da se uklopim', rekao je Balić.

'Pakleni' će završne pripreme odraditi u Splitu gdje će u u prvoj utakmici Svjetskog prevenstva 16. siječnja igrati protiv Južne Koreje. Za vrijeme priprema planirana je i prijateljska utakmica protiv Slovenije i to 9. siječnja, a večeras "pakleni" u Splitu imaju i prvi trening.