PALI I ISLANĐANI

Hrvatski rukometaši s tri pobjede izborili London

08.04.2012 u 19:14

Bionic
Reading

Nakon pobjeda nad Japanom i Čileom, Hrvatska je u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira svladala Island s 31:28 te je osigurala plasman na olimpijske igre, a prvim mjestom u Varaždinu i nešto lakšu skupinu na turniru u Londonu

Iako su izbornik Goluža i njegovi igrači još u subotu, pobjedom protiv Čilea, osigurali plasman na olimpijske igre, dvoboj s Islandom, koji je bio u istoj pozciji, odlučivao je tko će s bolje startne pozcije, odnosno s nešto lakšim ždrijebom, krenuti u Londonu.

Pobjeda izabranika Slavka Goluže niti u jednom trenutku utakmice, igrane u poprilično revijalnom tonu, nije dolazila u obzir. Od trenutka kada je Domagoj Duvnjak zabio za 5-4 u desetoj minuti, Hrvatska više nije gubila vodstvo. Tijekom drugog poluvremena u više je navrata bilo +6 za Hrvatsku, posljednji put 29:23.

Najbolji strijelac na utakmici bio je Ivan Čupić s devet pogodaka, od čega je četiri puta zabio iz sedmeraca. Šest je golova zabio Damir Bičanić, a četiri Blaženko Lacković. Trojica hrvatskih vratara obranili su 15 udaraca, od čega Mirko Alilović 12. Skinuo je dva od tri sedmerca koje su mu pucali Islanđani.

Najbolji strijelac u gostujućim redovima bio je kružni napadač Gudjon Valur Sigurdsson s osam pogodaka. Po pet su zabili Atlason i Olafsson.

Iz varaždinske skupine plasman na Olimpijske igre u London izborio je još i drugoplasirani Island, koji će u britanskoj prijestolnici braniti srebrnu medalju iz Pekinga.