DEMONSTRACIJA MOĆI

Hrvatski rukometaši pregazili Koreance

29.07.2012 u 13:51

Bionic
Reading

U prvom kolu olimpijskog rukometnog turnira hrvatski rukometaši su razbili Južnu Koreju sa 31:21 te su tako na najbolji mogući način poslali poruku ostalim rivalima koji pikiraju na neku od medalja

U velikom su stilu hrvatski rukometaši krenuli u lov na zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Praktički nikakve neizvjesnosti nije bilo u dvoboju Golužinih izabranika protiv reprezentacije koja je prije četiri godine u Pekingu osvojila prvo mjesto u svojoj skupini, ali potom i ispala u četvrtfinalu.

Korejci u nedjelju u Copper Boxu ni u jednom trenutku nisu bili u vodstvu, čak ni na samom početku utakmice.

Hrvatska se u osmoj minuti odvojila na 4:2 i otada je njezina prednost samo rasla. Do kraja poluvremena je naša vrsta, posebno na krilima raspoloženog Ivana Čupića, došla do plus šest (14:8), a u nastavku je uslijedila još veća dominacija Golužinih trupa.

Vodila je Hrvatska i s 15 pogodaka razlike, zadnji put s 31:16, ali su Korejci zatvorili utakmicu s pet golova u nizu i malo ublažili poraz.

Nije to, međutim, ublažilo sjajan dojam koji su ostavili hrvatski rukometaši kod kojih je najefikasniji s osam pogodaka bio Ivan Čupić. Pet je puta (iz isto toliko pokušaja) zabio Domagoj Duvnjak, po četiri su gola dodali Blaženko Lacković i Manuel Štrlek, dok je Mirko Alilović skupio 12 obrana.

Sljedeću utakmicu naši rukometaši igraju u utorak u 17.15 sati protiv Srbije.